Skip to main content

Σταδιακά και με όρους ασφαλείας το άνοιγμα των πτήσεων

Οι τουριστικές πτήσεις ανοίγουν με αυστηρά μέτρα προστασίας και σε πρώτη φάση από περιοχές που θεωρούνται ασφαλείς. Αυτό υπογράμμισε από τη Θεσσαλονίκη ο Νίκος Χαρδαλιάς με αφορμή το σχέδιο να αρχίσουν από τις 15 Ιουνίου οι πτήσεις εξωτερικού στο αεροδρόμιο «Μακεδονία». 

Ύστερα από τη σύσκεψη που είχε με τον περιφερειάρχη Κεντρικής Μακεδονίας, Απόστολο Τζιτζικώστα, στη Θεσσαλονίκη, ο κ. Χαρδαλιάς υπογράμμισε ότι τα επόμενα βήματα γίνονται σταδιακά και με όρους ασφάλειας, με καθημερινή συνεργασία των συναρμοδίων υπουργείων Υγείας Τουρισμού και Μεταφορών και με τις κατά τόπους αρχές, ώστε να γίνονται όλα με ασφαλή τρόπο, χωρίς να δημιουργούν κανένα πρόβλημα στη δημόσια υγεία.

«Η δουλειά στη πολιτική προστασία είναι μια πολύ ομαδική δουλειά» υπογράμμισε ο κ. Χαρδαλιάς και συνέχισε : «Στελέχη των ενόπλων δυνάμεων των σωμάτων ασφαλείας του προσωπικού της πολιτικής προστασίας, νυχθημερόν δουλεύουμε, ακατάπαυστα, ακούραστα για να μπορούμε να φέρουμε συγκεκριμένα αποτελέσματα, να έχουμε συγκεκριμένα δεδομένα, να τρέχουμε συγκεκριμένους αλγόριθμους για να μπορούμε να παίρνουμε πολύ γρήγορα αποφάσεις, οι οποίες πρέπει να είναι ασφαλείς και να μας δημιουργούν τις δυνατότητες για το επόμενο βήμα».

«Έτσι θα συνεχίσουμε. Να ξέρετε, ότι το ζήτημα της Β. Ελλάδας, της Κ. Μακεδονίας είναι ένα στοίχημα υψηλής προτεραιότητας για την κυβέρνηση» πρόσθεσε ο υφυπουργός.

Την επόμενη Δευτέρα στις έντεκα το πρωί, θα γίνει σύσκεψη στην περιφέρεια Κ. Μακεδονίας στη Θεσσαλονίκη, με όλους τους αντιπεριφερειάρχες της Κ. Μακεδονίας για τον καλύτερο συντονισμό και για όλα τα θέματα που αφορούν την αντιπυρική περίοδο.

 Για τη μετεγκατάσταση της ΕΜΑΚ στο Σέδες ο κ. Χαρδαλιάς υπογράμμισε ότι έχουν γίνει όλες οι ενέργειες και έχουν ολοκληρωθεί οι διαγωνιστικές διαδικασίες, ώστε ο χώρος που παραχωρήθηκε από την πολεμική αεροπορία να διαμορφωθεί, ώστε στο πρώτο δεκαήμερο του Ιουλίου να στεγαστεί εκεί η υπηρεσία. Ανέφερε, ότι απορρίφθηκαν εναλλακτικές προτάσεις για στέγαση των στελεχών της σε κοντέινερς και αποφασίστηκε η στέγαση να σε σύγχρονες εγκαταστάσεις εντός του Σέδες, που θα έχουν όλα τα απαραίτητα μέσα για την επιτυχή εκπλήρωση του έργου της.

Ο υφυπουργός τόνισε ότι η μετεγκατάσταση αυτή θα ανοίξει και το δρόμο, ώστε το ρόλο που έχει μέχρι σήμερα η ΕΜΑΚ στον αστικό ιστό, να αναλάβει ένας νέος πυροσβεστικός σταθμός, ώστε η υπηρεσία απερίσπαστη να αφοσιωθεί στο δικό της έργο.

Ακολούθησε τηλεδιάσκεψη του κ. Χαρδαλιά και του κ. Τζιτζικώστα με τους τριάντα οκτώ δημάρχους της Κεντρικής Μακεδονίας.

Απ. Τζιτζικώστας: Μεγάλη η ευθύνη- Καμία έκπτωση στην διαφύλαξη της υγείας 

«Είμαστε εδώ, η Περιφέρεια Κεντρικής Μακεδονίας είναι εδώ για να διασφαλίσουμε την προστασία, από καταστροφές, των πολιτών, των επισκεπτών και την περιουσιών» δήλωσε ο κ. Τζιτζικώστας μετά τη σύσκεψη με τον κ. Χαρδαλιά.

«Αν δεν ήταν ο Νίκος Χαρδαλιάς στο συγκεκριμένο ρόλο, η Ελλάδα δε θα είχε ανταποκριθεί με τον τρόπο που ανταποκρίθηκε σε αυτό το πρώτο κύμα της πανδημίας του κορονοϊού. Η αντιμετώπιση ήταν υποδειγματική, ο συντονισμός ήταν εξαιρετικός. Το αποτέλεσμα βοηθάει σήμερα την Ελλάδα να σταθεί στα πόδια της και να ανακάμψει. Αυτό πρέπει να το διαφυλάξουμε ως κόρη οφθαλμού» δήλωσε ο κ. Τζιττζικώστας και πρόσθεσε:

«Ως η περιφέρεια με το μεγαλύτερο εισερχόμενο ρεύμα τουρισμού έχουμε μια πολύ μεγάλη ευθύνη – και σε αυτό, θέλω να το υπογραμμίσω, δεν θα κάνουμε απολύτως καμία έκπτωση – να διαφυλάξουμε την υγεία των συμπολιτών μας αλλά και των επισκεπτών της περιοχής μας. Είμαστε στη διάθεση όλων των αρμόδιων φορέων για να μπούμε μπροστά, συμβάλλοντας τη διαφύλαξη της δημόσιας υγείας».

 Ο κ. Τζιτζικώστας τόνισε ότι επιδίωξη του είναι η καλή συνεργασία που υπάρχει αυτή την περίοδο με την πολιτική προστασία και προσωπικά με τον επικεφαλής της κ. Χαρδαλιά, να αναβαθμιστεί ακόμη περισσότερο προς όφελος της υγείας και της ακεραιότητας των πολιτών.

Με πληροφορίες από ΑΜΠΕ