Skip to main content

Χρ. Σταϊκούρας: Είμαστε ικανοποιημένοι, αλλά δεν πανηγυρίζουμε

«Μήνυμα αποδοκιμασίας της κυβέρνησης στο ύφος και το ήθος της» αλλά και «μήνυμα επιδοκιμασίας στο πρόγραμμα της Νέας Δημοκρατίας, στη σοβαρότητα, στη μετριοπάθεια και στον ρεαλισμό», χαρακτήρισε ο τομεάρχης Οικονομικών της Νέας Δημοκρατίας Χρήστος Σταϊκούρας, το αποτέλεσμα των ευρωεκλογών και των αυτοδιοικητικών εκλογών.

«Είμαστε ικανοποιημένοι αλλά δεν πανηγυρίζουμε», δήλωσε ο κ. Σταϊκούρας στον ραδιοφωνικό σταθμό «Πρακτορείο 104,9 FM». «Είμαστε ικανοποιημένοι γιατί ζητήσαμε από τους Έλληνες πολίτες αυτές τις δύο Κυριακές να στείλουν ένα ξεκάθαρο μήνυμα. Και νομίζω ότι το μήνυμα ήταν ξεκάθαρο και δεν επιδέχεται αμφισβήτησης. Θέλαμε ένα μήνυμα αποδοκιμασίας στην κυβέρνηση. Άλλωστε ο ίδιος ο πρωθυπουργός ζήτησε ψήφο εμπιστοσύνης. Κι ένα μήνυμα επιδοκιμασίας στη Νέα Δημοκρατία. Θα μπορούσε π.χ. να είχε ένα πολύ κακό αποτέλεσμα ο ΣΥΡΙΖΑ, όπως είχε, αλλά να μην είχε ένα πολύ καλό αποτέλεσμα η Νέα Δημοκρατία. Έγιναν και τα δύο» είπε.

Όπως παρατήρησε ο τομεάρχης Οικονομικών της Νέας Δημοκρατίας, υπήρξε «πολύ μεγάλη διαφορά στις ευρωεκλογές», ενώ οι επιλογές που έκανε το κόμμα και προέκρινε σε περιφερειακό επίπεδο, ουσιαστικά κυριάρχησαν. Ο κ. Σταϊκούρας έκανε ειδική μνεία στην περίπτωση της Αττικής, την οποία, όπως είπε, «είχε η Νέα Δημοκρατία να την κερδίσει πάνω από 20 χρόνια». «Αυτό δείχνει ότι αποδοκιμάστηκε η κυβερνητική πολιτική στο σύνολό της, οι πράξεις και οι παραλείψεις της κυβέρνησης σε όλα τα πεδία της δημόσιας σφαίρας» σημείωσε.

Ερωτηθείς εάν είναι εφικτός ο στόχος της αυτοδυναμίας για τη Νέα Δημοκρατία στις επικείμενες εθνικές κάλπες, ο τομεάρχης Οικονομικών του κόμματος απάντησε ότι «αποδεικνύεται ένας απολύτως εφικτός στόχος». Υπενθύμισε ωστόσο ότι όπως έχει δηλώσει και ο πρόεδρος της Ν.Δ. Κυριάκος Μητσοτάκης θα αναζητηθούν οι μέγιστες δυνατές πολιτικές και κοινωνικές συνεννοήσεις και συγκλίσεις, στη βάση των αρχών, των αξιών και των προγραμματικών θέσεων του κόμματος. «Σε κάθε περίπτωση ας περιμένουμε την κρίση του κυρίαρχου ελληνικού λαού» πρόσθεσε.

Σε ό,τι αφορά τις εξελίξεις στο Κίνημα Αλλαγής, ο κ. Σταϊκούρας απάντησε αρνητικά στο ενδεχόμενο να είναι ο Ευάγγελος Βενιζέλος σε κάποιες από τις λίστες της Νέας Δημοκρατίας και υπογράμμισε: «Δεν εμπλεκόμαστε στα εσωκομματικά άλλων πολιτικών κομμάτων. Απευθυνόμαστε σε όλη την ελληνική κοινωνία και προσπαθούμε να την πείσουμε ότι έχουμε σχέδιο, πολιτική βούληση, ειλικρίνεια, αποφασιστικότητα και ρεαλισμό για το μέλλον».