Skip to main content

Στις 29 Ιανουαρίου η συζήτηση επί του «Plan B» της Μέι για το Brexit

Στις 29 Ιανουαρίου, περίπου μία εβδομάδα μετά την κατάθεσή του, θα συζητήσει το βρετανικό κοινοβούλιο επί του «Plan B», του εναλλακτικού σχεδίου της Τερέζα Μέι για το Brexit, αφότου η συμφωνία της με τις Βρυξέλλες καταψηφίστηκε με μεγάλη διαφορά στη Βουλή των Κοινοτήτων, την Τρίτη.

«Συζήτηση για μια μέρα θα γίνει την Τρίτη 29 Ιανουαρίου πάνω στην πρόταση αυτή, η οποία θα υποβληθεί για να λάβει τη σύμφωνη γνώμη του σώματος», δήλωσε η επικεφαλής της Βουλής των Κοινοτήτων Άντρεα Λίντσομ.

Την ίδια ώρα, ενόσω το σενάριο ενός δεύτερου δημοψηφίσματος που θα έβγαζε τη χώρα από το αδιέξοδο στο οποίο έχει περιέλθει, μία νέα δημοσκόπηση δείχνει τους Βρετανούς να μην θέλουν το Brexit – τουλάχιστον υπό τις ισχύουσες συνθήκες.

Συγκεκριμένα, η Βρετανία θα ψήφιζε υπέρ της παραμονής στην Ευρωπαϊκή Ένωση σε ποσοστό 56%, έναντι 44% υπέρ του Brexit στην περίπτωση διεξαγωγής δεύτερου δημοψηφίσματος. Η διαφορά των 12 ποσοστιαίων μονάδων είναι η μεγαλύτερη που έχει καταγραφεί από το σοκ του δημοψηφίσματος του 2016, σύμφωνα με δημοσκόπηση της YouGov.

Το αποτέλεσμα της δημοσκόπησης δόθηκε στην δημοσιότητα από την καμπάνια People’s Vote που πιέζει για τη διεξαγωγή δεύτερου δημοψηφίσματος.

Στις 23 Ιουνίου 2016, 17,4 εκατομμύρια ψηφοφόροι, το 51,9%, υποστήριξαν την έξοδο από την Ευρωπαϊκή Ένωση, ενώ 16,1 εκατομμύρια, το 48,1% υποστήριξαν την παραμονή στην Ένωση.

Η υποστήριξη της θέσης περί δευτέρου δημοψηφίσματος μεταξύ των υποστηρικτών του Εργατικού Κόμματος ανέρχεται στο 78%, σύμφωνα με τη δημοσκόπηση.

naftemporiki.gr με πληροφορίες από ΑΜΠΕ, Reuters