Skip to main content

Πώς μεταδίδουν τα ξένα μέσα τα αποτελέσματα των εκλογών

Τα αποτελέσματα των εκλογών της τοπικής αυτοδιοίκησης αρχίζουν να μεταδίδουν τα διεθνή πρακτορεία και ξένα μέσα, επισημαίνοντας πως αυτά δίνουν σαφές προβάδισμα στη Ν.Δ. ενόψει των εθνικών εκλογών. 

«Στις τοπικές εκλογές της Κυριακής στην Ελλάδα το συντηρητικό αντιπολιτευόμενο κόμμα κατέγραψε περαιτέρω κέρδη σε βάρος του κυβερνώντος ΣΥΡΙΖΑ ενόψει των προβλεπόμενων γενικών εκλογών του επόμενου μήνα» αναφέρει το ειδησεογραφικό πρακτορείο Reuters. 

Για «συντριπτική νίκη της Δεξιάς στις τοπικές εκλογές» κάνει λόγο το Γαλλικό Πρακτορείο Ειδήσεων (AFP). «Το δεξιό κόμμα της αξιωματικής αντιπολίτευσης Νέα Δημοκρατία επικράτησε σήμερα σε Αθήνα και Θεσσαλονίκη όπως και σχεδόν το σύνολο των ελληνικών περιφερειών, επιβεβαιώνοντας τη συντριπτική νίκη του στις Ευρωεκλογές επί της Αριστεράς του πρωθυπουργού Αλέξη Τσίπρα» αναφέρει χαρακτηριστικά, προσθέτοντας ότι τα αποτελέσματα «δίνουν ένα καθαρό προβάδισμα στη συντηρητική παράταξη, πέντε εβδομάδες πριν από τις εκλογές της 7ης Ιουνίου».

«Οι υποψήφιοι της συντηρητικής αντιπολίτευσης κέρδισαν την πλειοψηφία των περιφερειών της Ελλάδας στον δεύτερο γύρο των αυτοδιοικητικών εκλογών» μεταδίδει και το ρωσικό Sputnik. 

To Βloomberg από την πλευρά του εστιάζει στην σημερινή δημοσκόπηση για την πρόθεση ψήφου στις εθνικές εκλογές, η οποία δίνει επίσης σαφές προβάδισμα στη Ν.Δ. 

Για θριαμβευτική νίκη της Ν.Δ., με επικράτηση σε 12 από τις 13 περιφέρειες, κάνει λόγο η Neue Zuercher Zeitung. 

naftemporiki.gr