Skip to main content

Κυρ. Μητσοτάκης: Το αποτέλεσμα των περιφερειακών εκλογών δρομολόγησε τη μεγάλη πολιτική αλλαγή

Ο χάρτης της Ελλάδας βάφτηκε γαλάζιος σήμερα, είπε ο Κυριάκος Μητσοτάκης, επισημαίνοντας ωστόσο ότι «δεν είναι το γαλάζιο της Ν.Δ., αλλά της πατρίδας μας, γιατί πρωτίστως η δουλειά πρέπει να γίνεται για το καλό όλων των πολιτών». Προτεραιότητα περιφερειαρχών και δημάρχων της Ν.Δ. θα πρέπει να είναι να ενώσουν τις τοπικές κοινωνίες υπογράμμισε. 

Ο κ. Μητσοτάκης τόνισε ότι το πρόγραμμα της Ν.Δ. μεταφέρει περισσότερες αρμοδιότητες και διασφαλίζει, επιτέλους, οικονομική αυτοτέλεια στην αυτοδιοίκηση. «Κυρίως, όμως, αντιμετωπίζει και θα αντιμετωπίσει τα προβλήματα που προκύπτουν από ένα εκλογικό σύστημα το οποίο εφαρμόστηκε και, δυστυχώς, ορθώνει εμπόδια στην αποτελεσματικότητα της αυτοδιοίκησης» είπε χαρακτηριστικά. «Δώσαμε από την αρχή πολιτική διάσταση στη μάχη των περιφερειακών εκλογών. Γιατί θέλουμε τους περιφερειάρχες συμμάχους στην ανάπτυξη,  στην προσέλκυση επενδύσεων, στη δημιουργία νέων θέσεων εργασίας. Αλλά και στη στήριξη των πιο αδύναμων συμπολιτών» συμπλήρωσε. 

Εξέφρασε δε την ικανοποίησή του γιατί «στις 12 από τις 13 περιφέρειες της χώρας επικράτησαν στελέχη που προέρχονται από την μεγάλη μας πολιτική οικογένεια. Συμπεριλαμβανομένης και της Αττικής όπου κατοικεί σχεδόν ο μισός πληθυσμός της χώρας». 

Παράλληλα ο αρχηγός της Ν.Δ. υπογράμμισε ότι το αποτέλεσμα των τοπικών εκλογών δρομολόγησε την μεγάλη πολιτική αλλαγή. Τώρα η μεγάλη μάχη είναι οι εθνικές εκλογές, όπως είπε. «Θα βρεθώ και πάλι στην πρώτη γραμμή για έναν αγώνα με αλήθειες, θα γυρίσω όλη τη χώρα» τόνισε.  

naftemporiki.gr