Skip to main content

«Ουδέν σχόλιο» η απάντηση συνεργατών του Γ. Παπανδρέου στη Β. Σταμάτη

«Ουδέν σχόλιο» για τις αιτιάσεις της Βίκυ Σταμάτη, ήταν η απάντηση συνεργατών του πρώην πρωθυπουργού Γιώργου Παπανδρέου.

«Όσοι ασχολούνται με αποκυήματα νοσηρής φαντασίας ή επιδιώκουν να προωθήσουν τα παιχνίδια και τις σκοπιμότητες τους μέσω αυτών, καλό είναι να γνωρίζουν ότι, και η κατηφόρα και η γελοιότητα, ακόμη και σε αυτή τη χώρα, θα έπρεπε να έχουν ένα όριο», ανέφεραν συνεργάτες του πρώην Πρωθυπουργού.

Νωρίτερα, στη Βουλή διαβιβάστηκε μέσω της Εισαγγελίας του Αρείου Πάγου η δικογραφία με τις καταγγελίες της Βίκυς Σταμάτη σε βάρος του τέως πρωθυπουργού Γιώργου Παπανδρέου για χρηματισμό και εκβίαση του συζύγου της Άκη Τσοχατζόπουλου.

Οι καταγγελίες της Βίκυς Σταμάτη που στηρίζονται σε αφηγήσεις του συζύγου της έγιναν το 2013, όταν κλήθηκε από τον Εισαγγελέα Γρηγόρη Πεπόνη να καταθέσει στο πλαίσιο της προκαταρκτικής έρευνας που διενεργούσε για τις συνθήκες απόδρασής της από το ψυχιατρείο όπου νοσηλευόταν.

Η Βίκυ Σταμάτη αναφέρει ότι είχε ακούσει μια τηλεφωνική συζήτηση του συζύγου της  με τον τέως διευθυντή των εξοπλιστικών και ήδη καταδικασμένο Γιάννη Σμπώκο, ο οποίος – όπως  κατάλαβε –  είχε ενδώσει στον εκβιασμό.     

Σύμφωνα πάντα με τις καταγγελίες της Βίκυ Σταμάτη, τον Ακη Τσοχατζόπουλο είχε πλησιάσει ένας Λίβυος πρέσβης, το όνομα του οποίου δε θυμάται, προκειμένου να μεσολαβήσει για να φτάσει στα χέρια του κ. Παπανδρέου ένα μεγάλο χρηματικό ποσό.

Η διαμεσολάβηση αποκρούστηκε από τον Ακη Τσοχατζόπουλο και ο πρέσβης απευθύνθηκε στην συνέχεια σε Λιβανέζο επιχειρηματία και φίλο του κ. Παπανδρέου έτσι ώστε να βρεθεί ο τρόπος με τον οποίο θα παραλάβει τα χρήματα.

Σύμφωνα με πληροφορίες, τότε, ο Εισαγγελέας είχε υποδείξει στην κ. Σταμάτη να κάνει τις καταγγελίες της στη δίκη για τα εξοπλιστικά, αλλά εκείνη είχε αρνηθεί εκφράζοντας φόβους για τη ζωή της.

Μάλιστα, φέρεται να είχε επισημάνει ότι προτιμά την εισαγγελική έρευνα, η οποία λόγω της εμπλοκής πολιτικών προσώπων θα καταλήξει αναγκαστικά στη Βουλή.

Newsroom naftemporiki.gr