Skip to main content

5 ειδήσεις για να ξεκινήσετε την ημέρα σας

Δύο σενάρια ύφεσης- ένα ήπιο και ένα πιο δυσμένες- παρουσιάζει για την ελληνική οικονομία ο οίκος αξιολόγησης DBRS. Στο πρώτο το ΑΕΠ θα συρρικνωθεί κατά 6,5% και η ανεργία θα σκαρφαλώσει στο 20%.Διαβάστε περισσότερα για το δυσμενές σενάριο. 

Αποφασισμένη να προστατεύσει «τα δικαιώματά της στην ανατολική Μεσόγειο» δηλώνει η Άγκυρα, ισχυριζόμενη ότι οι περιοχές στις οποίες προτίθεται να ξεκινήσει έρευνες «βρίσκονται εντός της τουρκικής υφαλοκρηπίδας»«Η Τουρκία θα συνεχίσει να ασκεί αποφασιστικά τα κυριαρχικά της δικαιώματα επί της περιοχής που ανακοινώσαμε» αναφέρει το τουρκικό υπουργείο Εξωτερικών σε ανακοίνωση που εξέδωσε απαντώντας στις χθεσινές δηλώσεις του Έλληνα υπουργού Εξωτερικών Νίκου Δένδια.

Έκρυθμη η κατάσταση στις ΗΠΑ. Tην ανάπτυξη «χιλιάδων βαριά οπλισμένων στρατιωτών» και αστυνομικών στην Ουάσιγκτον ανακοίνωσε ο πρόεδρος των ΗΠΑ Ντόναλντ Τραμπ χαρακτηρίζοντας «εγχώρια τρομοκρατία» τα επεισόδια των τελευταίων ημερών, μετά την δολοφονία του 46χρονου Αφροαμερικανού Τζορτζ Φλόιντ από αστυνομικό. Ο Αμερικανός πρόεδρος απείλησε να στείλει τον στρατό στις πόλεις και στις πολιτείες που θα αρνηθούν να υπακούσουν την εντολή του προς τους δημάρχους και τους κυβερνήτες να αναπτύξουν «συντριπτικές» δυνάμεις των υπηρεσιών επιβολής της τάξης για να ανακτηθεί η κρατική «κυριαρχία στους δρόμους».

Μία γυναίκα ανασύρθηκε νεκρή στη διάρκεια κατάσβεσης φωτιάς που εκδηλώθηκε σε διαμέρισμα 2ου ορόφου επί της οδού Σερρών στην περιοχή Πηγαδάκια Βούλας. Νωρίτερα κατάφεραν να βγουν από το φλεγόμενο διαμέρισμα τέσσερα άτομα, δύο εκ των οποίων διακομίστηκαν σε νοσοκομείο.

Πέθανε σε ηλικία 91 ετών η συγγραφέας Αμαλία Μεγαπάνου, η γυναίκα που ταύτισε τη ζωή της με τον Κωνσταντίνο Καραμανλή. Η Αμαλία Μεγαπάνου είχε γεννηθεί στην Αθήνα το 1929 και ήταν κόρη του Αναστάσιου Κανελλόπουλου, αδερφού του πολιτικού και φιλοσόφου Παναγιώτη Κανελλόπουλου.