Skip to main content

Η Μέρκελ προειδοποιεί για τις «σκοτεινές δυνάμεις στην Ευρώπη»

«Πρέπει να γίνει δουλειά στη Γερμανία προκειμένου να αντιμετωπιστούν οι σκοτεινές δυνάμεις που ενισχύονται στη χώρα μου αλλά και σε άλλα μέρη του κόσμου», παραδέχτηκε η Άγκελα Μέρκελ μιλώντας αποκλειστικά στο CNN, στην πρώτη συνέντευξή της μετά τις ευρωεκλογές, κατά τις οποίες οι Χριστιανοδημοκράτες μέτρησαν σημαντικές απώλειες.

«Στη Γερμανία, προφανώς, πρέπει πάντα να βλέπουμε μέσα ένα συγκεκριμένο πλαίσιο, το πλαίσιο του παρελθόντος μας, που σημαίνει ότι πρέπει να είμαστε πολύ περισσότερο σε επαγρύπνηση από τους άλλους. Πρέπει να αντιμετωπίσουμε τα φαντάσματα του παρελθόντος», τόνισε η Γερμανίδα καγκελάριος.

Σε κάθε περίπτωση, η Μέρκελ υπερασπίστηκε την πολιτική των ανοιχτών θυρών κατά την προσφυγική κρίση του 2015. Η πολιτική αυτή είναι ο καλύτερος τρόπος για να διαχειριστεί κανείς τη μετανάστευση μετά από ανθρωπιστικές κρίσεις, όπως συνέβη στη Συρία και το Ιράκ, υπογράμμισε.

Η Γερμανίδα καγκελάριος εξέφρασε την ικανοποίησή της για την αυξημένη συμμετοχή των ψηφοφόρων στις ευρωεκλογές και παραδέχτηκε ότι τα υψηλά ποσοστά που έλαβε το κόμμα των Πρασίνων, το αναδείχτηκε δεύτερο, συνδέεται με ζητήματα που ενδιαφέρουν τους ανθρώπους στην καθημερινότητά τους, όπως για παράδειγμα η αλλαγή του κλίματος. «Κι αυτό είναι και για το κόμμα μου, βεβαίως, τώρα μια πρόκληση», παραδέχτηκε.

Σε κάθε περίπτωση, η Χριστιανοδημοκρατική Ένωση (CDU) «παραμένει η ισχυρότερη δύναμη και θα παίξει ένα σημαντικό ρόλο στην επιλογή των προσώπων για τα αξιώματα της Ευρωπαϊκής ΄Ενωσης», σχολίασε αναφερόμενη στον Μάνφρεντ Βέμπερ, ο οποίος έχει ελπίδες να γίνει ο νέος πρόεδρος της Ευρωπαϊκής Επιτροπής».

naftemporiki.gr