Skip to main content

Βόλος: Άνετη επικράτηση Μπέου από τον α’ γύρο

Μεγάλη νίκη, που χαρακτηρίστηκε έκπληξη για την επικράτησή του από την πρώτη Κυριακή, πέτυχε στον Βόλο ο Αχιλλέας Μπέος. Ο νυν δήμαρχος έλαβε ποσοστό  πάνω από 57%, με τους αντιπάλους του να σημειώνουν ποσοστά κάτω από 16%.

Από τον πρώτο γύρο δήμαρχος εξελέγη και στον Δήμο Ρήγα Φερραίου (Βελεστίνο), ο Δημήτρης Νασίκας που κατέβηκε ως ανεξάρτητος, αλλά προερχόμενος από τη Ν.Δ., με ποσοστό 56,73%.

Αμφίρροπη μάχη αναμένεται να δοθεί στον δεύτερο μεγαλύτερο δήμο της Μαγνησίας, τον δήμο Αλμυρού, όπου θα αναμετρηθούν την προσεχή Κυριακή, ο νυν δήμαρχος Δημήτρης Εσερίδης (38%) με τον Ε. Χατζηκυριάκο (36,4%).

Αναμετρήσεις στον β’ γύρο θα γίνουν και στους υπόλοιπους δήμους της Μαγνησίας με το μεγάλο ενδιαφέρον να στρέφεται στην Σκιάθο όπου επικράτησε ο πρωτάρης Θοδωρής Τζούμας με 45,5% έναντι 41% που έλαβε ο πρώην δήμαρχος Νίκος Πλωμαρίτης.

Στην Σκόπελο, στο β’ γύρο θα αναμετρηθούν ο έως τώρα δήμαρχος Σταμάτης Περίσσης που έλαβε 40,7% με τον Δημήτρη Ευσταθίου που έλαβε 38,4%.

Στην Αλόννησο, η μάχη ήταν αμφίρροπη, κρίθηκε στα σημεία και θα αναμετρηθούν στον β’ γύρο ο νυν δήμαρχος Πέτρος Βαφίνης (39,5%) με τον κ. Τσουκανά (32,5%).

Στον δήμο Νοτίου Πηλίου, για λίγες ψήφους δεν εξελέγη από τον α΄ γύρο ο Μιχάλης Μιτζικός που έφθασε στο 47% και θα αναμετρηθεί με τον κ. Παπαδημητρίου που έλαβε 31%.

Στη Ζαγορά, για τον δήμο Ζαγοράς-Μουρεσίου θα αναμετρηθούν ο νυν δήμαρχος κ. Κουτσάφτης που έλαβε το 47% με την κ. Σαμαρά που έλαβε το 41,5%.