Skip to main content

Ν. Μαυραγάνης: Θνησιγενής η Συμφωνία των Πρεσπών

Η Συμφωνία των Πρεσπών, η  οποία εκχωρεί εθνική κυριαρχία, δεδομένου ότι υπάρχει σε τουλάχιστον 8-9 σημεία η αναφορά «μακεδονικός λαός» και «μακεδονικοί αγώνες», είναι αντισυνταγματική χωρίς τη συγκατάθεση 180 βουλευτών, υποστήριξε ο παραιτηθείς υφυπουργός Μεταφορών Νίκος Μαυραγάνης, χαρακτηρίζοντάς τη θνησιγενή.

Ο κ. Μαυραγάνης, κατά τη διάρκεια συνέντευξης Τύπου, τόνισε ότι οι ΑΝΕΛ έχουν ήδη συντάξει κείμενο προσφυγής για να ακυρωθεί η Συμφωνία των Πρεσπών, σημειώνοντας ότι «θα έχει απέναντί της το 70% του σκοπιανού λαού όπως αποδείχθηκε με το δημοψήφισμα και το 80% του ελληνικού λαού, όπως εμείς υπολογίζουμε. Κι αν κάποιοι το αμφισβητούν, ας κάνουν δημοψήφισμα, το οποίο και ζητούμε».

Σχολιάζοντας τη στάση των δύο υπουργών των ΑΝΕΛ που παραμένουν στην κυβέρνηση, τόνισε ότι είναι κάτι που στενοχωρεί, υποστηρίζοντας πάντως ότι η πράξη αυτή «ενδυναμώνει τον αγώνα, γιατί δείχνει την αξία αυτών που μένουν και συρρέουν κάθε μέρα στα τηλεφωνικά κέντρα και τα γραφεία του κόμματος άνθρωποι να συμπορευθούν με τους Ανεξάρτητους Έλληνες από διαφορετικούς χώρους».

Ο κ. Μαυραγάνης επισήμανε ότι οι ΑΝΕΛ μένουν σταθεροί στις αξίες τους και θα «πολεμήσουν ώστε ο όρος “Μακεδονία”, να μην παραδοθεί», ενώ υπεραμύνθηκε της επιστροφής στις ηθικές αξίες τονίζοντας ότι κατά τη διάρκεια της συγκυβέρνησης έγινε προσπάθεια να σταματήσουν «ανήθικες πρακτικές» του παρελθόντος.