Skip to main content

Στ. Θεοδωράκης: Το Ποτάμι κρίσιμος παράγων ώστε η χώρα να μη μετακυλήσει στη Δεξιά

«Η προεκλογική συμπεριφορά του κ. Τσίπρα με το καλάθι με τα δώρα και τα μαγικά ραβδάκια είναι ό,τι πιο παλιό» δήλωσε ο επικεφαλής του Ποταμιού Σταύρος Θεοδωράκης, σημειώνοντας ωστόσο ότι «αυτό δεν σημαίνει πως ο κόσμος που επιτίθεται στο ΣΥΡΙΖΑ, θα ψηφίσει με χαρά τους παλιούς υπουργούς».

Ερωτηθείς για το αν κρατάει ίσες αποστάσεις, ο κ. Θεοδωράκης ανέφερε σε συνέντευξή του στον Ant1 πως αυτή τη στιγμή αντιπολιτεύεται το κόμμα που κυβερνά, «το οποίο, μετά τον χωρισμό με τον κ Καμμένο “ξαναέβγαλε τις κόκκινες σημαίες από το ντουλάπι”», όπως είπε.

Επισήμανε ωστόσο ότι «το Ποτάμι πρέπει να είναι ο κρίσιμος παράγων ώστε η χώρα μετά τις εθνικές εκλογές να γείρει στο κέντρο και να μη μετακυλήσει στη Δεξιά».

Ο επικεφαλής του Ποταμιού σημείωσε πως «η χώρα έχει μπροστά της δύο μεγάλα προβλήματα: πρώτον, τα εθνικά θέματα και, δεύτερον, ότι πρέπει να φτιάξει ένα καινούριο κράτος».

«Η οικονομία δεν θα πάει μπροστά, εάν δεν φτιάξουμε ένα καινούργιο δημόσιο. Ο ΣΥΡΙΖΑ έχει διορίσει τα δικά του παιδιά. Η Ν.Δ. και το ΠΑΣΟΚ περιμένουν στην γωνία για να κάνουν το ίδιο» είπε, προσθέτοντας ότι το Ποτάμι «είναι το μόνο κόμμα που εδώ και τέσσερα χρόνια εγγυάται ένα καινούργιο δημόσιο, όχι γραφειοκρατικό, όχι των κομμάτων, αλλά των πολιτών».

«Νομίζω ότι το Ποτάμι πρέπει να είναι χρήσιμο και δυνατό στην επόμενη κοινοβουλευτική περίοδο, στην επόμενη ευρωκοινοβουλευτική περίοδο, για να βάλει αυτόν τον σύγχρονο ευρωπαϊκό αέρα και στο ελληνικό δημόσιο, σημαίνοντας και την άνοδο της οικονομίας» τόνισε.

Ανέφερε ακόμη πως το πολιτικό σκηνικό μετά τις εθνικές εκλογές δεν μπορεί να περιέχει μέσα χάος και για τον λόγο αυτό «θα συζητήσουμε με τον νικητή των εκλογών την επόμενη μέρα με στόχο την εξεύρεση μιας φιλελεύθερης, προοδευτικής λύσης».

Όπως σημείωσε, «η “τρεμάμενη” οικονομία δεν αφήνει περιθώρια για τρίμηνες παύσεις και νέες εκλογές».