Skip to main content

Στ. Θεοδωράκης: Δεν θα διασώσω την καριέρα μου μέσα από άλλο κόμμα

Τη δημιουργία μίας ξεχωριστής, συγκεκριμένης δομής που θα φιλοξενεί όλα τα ασυνόδευτα παιδιά προσφύγων και η οποία θα χρηματοδοτείται από την Ευρωπαϊκή Ένωση, ζήτησε ο επικεφαλής του Ποταμιού Σταύρος Θεοδωράκης. Υπογράμμισε ότι «μπήκα στην πολιτική ως αρχηγός του Ποταμιού, δεν θα διασώσω την καριέρα μου μέσα από άλλο κόμμα» και στάθηκε στην ανάγκη σχηματισμού μίας κυβέρνησης «αποφασισμένων μεταρρυθμιστών με νέο αίμα, χωρίς λαικισμούς και με νέες λύσεις».

Μιλώντας στην ΕΡΤ το βράδυ της Δευτέρας, ο κ. Θεοδωράκης επανέλαβε τη θέση του Ποταμιού περί «γκετοποίησης» του χώρου στο παλιό αεροδρόμιο του Ελληνικού, τονίζοντας ότι ο συγκεκριμένος χώρος πρέπει να κλείσει, καθώς και ότι «δεν μπορούμε να έχουμε μεγάλα γκέτο».

Παράλληλα, επεσήμανε ότι χρειάζεται ένας υπερυπουργός για το μεταναστευτικό, ενώ εκτίμησε ότι, εάν καταρρεύσει η συμφωνία Ε.Ε. – Τουρκίας, θα δημιουργηθούν τεράστια προβλήματα στα ελληνικά νησιά.

«Οι αρχηγισμοί του τύπου “είμαστε το παλιό μεγάλο κόμμα, ελάτε μαζί μας” δεν μας αφορούν»

Ο κ. Θεοδωράκης αναφέρθηκε και στις διαδικασίες ανασυγκρότησης του χώρου της Κεντροαριστεράς και του Κέντρου, τονίζοντας ότι δεν κλήθηκε στη συνδιάσκεψη της Δημοκρατικής Συμπαράταξης.

Πρόσθεσε επίσης ότι «οι αρχηγισμοί του τυπου “είμαστε το παλιό μεγάλο κόμμα, ελάτε μαζί μας” δεν μας αφορούν», εξηγώντας ότι το Ποτάμι επιθυμεί να δημιουργήσει μία στερεή βάση «για να γίνουν πολλές οι φωνές του προοδευτικού,μεταρρυθμιστικού,κεντρώου χώρου».

Αναφερόμενος στη Νέα Δημοκρατία, είπε ότι «είναι ακόμα και σήμερα ένα συντηρητικό κόμμα» και συμπλήρωσε ότι θα φανεί στην πράξη «το αν θα καταφέρει να την αλλάξει ο κ. Μητσοτάκης».

«Εμμονή» της κυβέρνησης σε φορολογικά μέτρα

Ο επικεφαλής του Ποταμιού κατηγόρησε την κυβέρνηση για «εμμονή» σε φορολογικά μέτρα. 

Αναφερόμενος στο ζήτημα του χρέους τόνισε ότι, εάν δεν μειωθεί, «δεν θα βγούμε ποτέ από την κρίση», ενώ κάλεσε τον Πρωθυπουργό «να αφήσει τα συνθήματα και να αποδείξει ότι πιστεύει στις μεταρρυθμίσεις».

naftemporiki.gr