Skip to main content

Πακιστάν: Εξεταστική για τα Panama Papers προτείνει ο πρωθυπουργός

Πρόταση για τη συγκρότηση εξεταστικής επιτροπής σε ό,τι αφορά την εμπλοκή μελών της οικογένειας του στο σκάνδαλο των «Panama Papers» κατέθεσε τη Δευτέρα ο πρωθυπουργός του Πακιστάν Ναουάζ Σαρίφ, με τους βουλευτές της αντιπολίτευσης ωστόσο να τον κατηγορούν ότι αποφεύγει να δώσει απαντήσεις σχετικά με τις οικονομικές υποθέσεις της οικογένειας του.

Ο Πακιστανός πρωθυπουργός βρίσκεται υπό πίεση μετά από τις αποκαλύψεις των «Panama Papers», στα οποία τα παιδιά του εμφανίζονται ως ιδιοκτήτες αρκετών υπεράκτιων εταιρειών που τις χρησιμοποιούσαν για να αγοράσουν ακίνητη περιουσία στο Λονδίνο.

Ο κ. Σαρίφ –που μαζί με τα παιδιά του απορρίπτουν ότι διέπραξαν οποιαδήποτε αξιόποινη πράξη– δήλωσε στο κοινοβούλιο ότι απέκτησε νόμιμα την περιουσία του κατά τη διάρκεια των δεκαετιών πριν ασχοληθεί με την πολιτική, ενώ τόνισε πως δεν διοχετεύτηκαν χρήματα μέσω υπεράκτιων εταιρειών.

«Μπορώ να δηλώσω και να εγγυηθώ ότι ούτε μια δεκάρα δεν βγήκε εκτός Πακιστάν», τόνισε ο κ. Σαρίφ στο κοινοβούλιο και ζήτησε από τους βουλευτές της αντιπολίτευσης και από τα υπόλοιπα μέλη του κοινοβουλίου να στηρίξουν την συγκρότηση της εξεταστικής επιτροπής της βουλής.

Οι βουλευτές της αντιπολίτευσης όμως αποχώρησαν από τη συνεδρίαση, καθώς ο Πακιστανός πρωθυπουργός δεν απάντησε σε επτά ερωτήσεις που του υπέβαλαν.

naftemporiki.gr