Skip to main content

Βρετανία: Στους δρόμους ο στρατός

Στρατιώτες θα αναπτυχθούν και θα πραγματοποιούν περιπολίες στους δρόμους της Μεγάλης Βρετανίας, μετά από την αναβάθμιση του επιπέδου ασφάλειας από «σοβαρό» σε «κρίσιμο».

Η πρωθυπουργός της χώρας Τερέζα Μέι ανακοίνωσε ότι το επίπεδο τρομοκρατικής απειλής στο Ηνωμένο Βασίλειο ανεβαίνει στο ανώτατο στάδιο, μετά από την πολύνεκρη επίθεση στο Μάντσεστερ. Η εξέλιξη σημαίνει ότι η βρετανική κυβέρνηση θεωρεί πιθανή την εκδήλωση και άλλης τρομοκρατικής επίθεσης.

Τα αυστηρά μέτρα ασφάλειας τίθενται σε ισχύ στον απόηχο της αιματηρής επίθεσης στο στάδιο του Μάντσεστερ, που είχε ως αποτέλεσμα να χάσουν τη ζωή τους 22 άτομα και να τραυματιστούν άλλα 59.

Όπως δήλωσε στον τηλεοπτικό σταθμό Sky η Βρετανή υπουργός Εσωτερικών Άμπερ Ραντ το επίπεδο του συναγερμού αναμένεται να παραμείνει στο ύψιστο επίπεδο, γεγονός που σημαίνει ότι υφίσταται ο φόβος νέας επίθεσης προσωρινά, μέχρις ότου ολοκληρωθεί η έρευνα για την επίθεση στο Μάντσεστερ.

Η Ραντ διευκρίνισε ότι οι στρατιώτες που έχουν παραταχθεί στους δρόμους θα παραμείνουν υπό τη διοίκηση της αστυνομίας. Αρχικά οι στρατιώτες θα αναπτυχθούν στο πλαίσιο μιας αποστολής επιτήρησης σε συγκεκριμένα μέρη, όμως ενδέχεται να σταλούν για περιπολίες σε σταθμούς τρένων ή σε αεροδρόμια, σε συναυλιακούς χώρους ή στάδια.

naftemporiki.gr με πληροφορίες από ΑΜΠΕ, The Guardian