Skip to main content

Μαλαισία: Έφηβη αυτοκτόνησε αφότου έκανε «δημοσκόπηση» στο  Instagram

Σοκ προκαλεί η περίπτωση 16χρονης από την Μαλαισία, η οποία φέρεται πως αποφάσισε να αυτοκτονήσει αφού πρώτα διεξήγαγε «δημοσκόπηση» στο Instagram, θέτοντας το ερώτημα «ζωή ή θάνατος». Το 69% των χρηστών που την ακολουθούσαν ψήφισαν «θάνατος».

Σύμφωνα με τις αστυνομικές αρχές του κρατιδίου Σαραουάκ, στην ανατολική Μαλαισία, ανακοίνωσαν ότι η 16χρονη – την οποία δεν κατονόμασαν – ανέβασε στον λογαριασμό της μία φωτογραφία με το εξής μήνυμα: «Πολύ σημαντικό. Βοηθήστε με διαλέξω. Θ/Ζ». Αφότου η πλειοψηφία ψήφισε υπέρ του να βάλει τέλος στη ζωή της, η έφηβη αυτοκτόνησε.  

Σύμφωνα με τον Ραμκαρπάλ Σινγκ, δικηγόρο και μέλος του κοινοβουλίου, όσοι ψήφισαν τον «θάνατο» θα πρέπει να θεωρηθούν ένοχοι για παρακίνηση σε αυτοκτονία. Ο Ραμκαρπάλ Σινγκ ζήτησε από τις αρχές να ερευνήσουν τις συνθήκες που οδήγησαν στον θάνατο της κοπέλας.

«Θα ήταν ζωντανό το κορίτσι σήμερα αν η πλειοψηφία των φίλων της στο Instagram την είχαν αποθαρρύνει να αυτοκτονήσει;», διερωτήθηκε σε ανακοίνωσή του. «Θα είχε ακούσει τη γνώμη των φίλων της να αναζητήσει τη βοήθεια ειδικού, αν την είχαν προτρέψει να το κάνει;».

Βάσει της νομοθεσίας της Μαλαισίας, όσοι καταδικάζονται για υποκίνηση σε αυτοκτονία ανηλίκου μπορούν να καταδικαστούν έως και σε 20 χρόνια κάθειρξη.

naftemporiki.gr