Skip to main content

ΣΥΡΙΖΑ: Η Ελλάδα δεν είναι πια στο εδώλιο του κατηγορουμένου

«Δεν χρειάζεται να θριαμβολογούμε, αλλά από την άλλη είναι αδιανόητη αυτή η καταστροφολογία που προτάσσεται από την αντιπολίτευση» είπε στο «Πρακτορείο 104,9 FM» η κοινοβουλευτική εκπρόσωπος του ΣΥΡΙΖΑ Φωτεινή Βάκη.

Όπως είπε, μετά το πρόσφατο Eurogroup η Ελλάδα, ύστερα από πολλά χρόνια, «βγαίνει από το τούνελ και αρχίζουν να φαίνονται δειλά ακτίνες φωτός».

«Είναι η πρώτη φορά που μπήκε στο τραπέζι, όχι η συζήτηση, αλλά η πρόθεση υλοποίησης της αναδιάρθρωσης του χρέους, έστω με αυτές τι προτάσεις που έγιναν», τόνισε η κ. Βάκη, και πρόσθεσε ότι η Ελλάδα δεν βρίσκεται πια, ούτε στο εδώλιο του κατηγορουμένου, ούτε είναι απομονωμένη. 

Όσον αφορά τον λεγόμενο δημοσιονομικό «κόφτη», τον χαρακτήρισε «απαράδεκτο» και «νεοφιλελεύθερο», υπενθύμισε, όμως, ότι εφαρμόζεται και σε άλλες ευρωπαϊκές χώρες και ότι αποτελεί μέρος της συμφωνίας που υπογράφηκε τον περασμένο Αύγουστο με τους δανειστές. «Εμείς κρατάμε το θετικό ότι ενεργοποιείται μόνο σε περίπτωση απόκλισης ετησίως και αυτήν τη στιγμή όλα είναι καλά και δεν θα χρειαστεί», υπογράμμισε η κοινοβουλευτική εκπρόσωπος του ΣΥΡΙΖΑ.