Skip to main content

Μέι: Ο δράστης έχει ταυτοποιηθεί

Ο μοναδικός φυσικός αυτουργός της επίθεσης στο Μάντσεστερ, που κόστισε τη ζωή σε 22 ανθρώπους και τον τραυματισμό άλλων 59, έχει ταυτοποιηθεί, δήλωσε η πρωθυπουργός του Ηνωμένου Βασιλείου Τερέζα Μέι, στις πρώτες δηλώσεις της μετά το χτύπημα.

Πρόσθεσε δε, μιλώντας από το βήμα έξω από την πρωθυπουργική κατοικία στην Ντάουνινγκ Στριτ, ότι είναι πλέον αναμφισβήτητο ότι επρόκειτο για τρομοκρατική ενέργεια, με στόχο την πρόκληση των μεγαλύτερων δυνατών ανθρώπινων απωλειών.

Η Βρετανή πρωθυπουργός ανέφερε ότι η προεκλογική δραστηριότητα έχει διακοπεί από τη νύχτα της Δευτέρας, ενώ σημείωσε ότι μια νέα τρομοκρατική επίθεση παραμένει «ισχυρά πιθανή».

Ο αποκλεισμός της Manchester Arena και του σταθμού Βικτόρια θα συνεχιστεί όσο διαρκούν οι έρευνες και μέχρι να επανέλθει το αίσθημα ασφάλειας, συμπλήρωσε η κ. Μέι, ενημερώνοντας ότι, με βάση τα διαθέσιμα στοιχεία, η εκτέλεση της πράξης έγινε από έναν και μόνο δράστη, του οποίου όμως το όνομα δεν μπορεί προς το παρόν να ανακοινωθεί.

«Θα αναζητήσουμε τους υπεύθυνους και θα τους οδηγήσουμε ενώπιον της Δικαιοσύνης. 22 άνθρωποι έχασαν τη ζωή τους και 59 έχουν τραυματιστεί, πολλοί εκ των οποίων αντιμετώπιζουν κίνδυνο για τη ζωή τους», είπε ακόμη η επικεφαλής της κυβέρνησης της Μεγάλης Βρετανίας.

«Έχουμε δύσκολες ημέρες μπροστά μας, ωστόσο θα υπερισχύσουμε», κατέληξε.

naftemporiki.gr