Skip to main content

Δ. Κουτσούμπας: Έχει μεγάλο θράσος ο κ. Τσίπρας

Την έντονη αντίδραση του ΓΓ του ΚΚΕ Δημήτρη Κουτσούμπα προκάλεσε το κάλεσμα του προέδρου του ΣΥΡΙΖΑ Αλέξη Τσίπρα στο Κομμουνιστικό Κόμμα, κατά τη διάρκεια συνέντευξης που παραχώρησε το βράδυ της Δευτέρας στο Star και τον Νίκο Χατζηνικολάου.

«Έχει μεγάλο θράσος ο κ. Τσίπρας» σχολίασε ο κ. Κουτσούμπας και πρόσθεσε: «Επιδιώκει να εκβιάσει όσους νιώθουν αριστεροί. Αυτό, λοιπόν, που είναι αδιανόητο είναι να ζητάει από το ΚΚΕ, στο όνομα μάλιστα της αριστεράς, να πάμε μαζί “να σώσουμε”, όπως ο ίδιος είπε, την ΕΕ, το ευρώ, τους μονοπωλιακούς ομίλους, να ξεχάσει ο λαός, όσα όλοι αυτοί του πήραν, όλα όσα έχασε. Λίγη τσίπα δεν βλάφτει».

Ο κ. Τσίπρας χθες, μεταξύ άλλων, απηύθυνε μετεκλογικό κάλεσμα στο ΚΚΕ, λέγοντας: «Ο λαός δίνει τη δυνατότητα στην Αριστερά μετά από 70 και πλέον χρόνια να διαδραματίσει ρόλο, το ΚΚΕ είναι αδιανόητο να σφυρίζει αδιάφορα. Εάν ο ΣΥΡΙΖΑ χρειάζεται ψήφο ανοχής, θεωρώ αδιανόητο το ΚΚΕ να αρνηθεί. Δεν θέλω να πιστεύω ότι στην ιστορική προοπτική μιας κυβέρνησης Αριστεράς, το ΚΚΕ θα κρίνει ότι είναι το ίδιο ο ΣΥΡΙΖΑ με τους Σαμαρά-Βενιζέλο».