Skip to main content

Μ. Βορίδης: Μόνο ενιαία ρύθμιση για κατάτμηση εκλογικών περιφερειών και ψήφο ομογενών

Τη θέση της Ν.Δ. για την απόλυτη σύνδεση της κατάτμησης των μεγάλων εκλογικών περιφερειών με τη ρύθμιση του θέματος της ψήφου των Ελλήνων του εξωτερικού, επανέλαβε ο τομεάρχης Εσωτερικών της Νέας Δημοκρατίας, Μάκης Βορίδης, μετά την διακομματική σύσκεψη για το ζήτημα στο υπουργείο Εσωτερικών.

Σύμφωνα με τον κ. Βορίδη το εκλογικό σύστημα και ο εκλογικός νόμος δεν πρέπει να είναι αντικείμενο πολιτικής εκμεταλλεύσεως και ευκαιριακών ρυθμίσεων. «Το ζήτημα της κατατμήσεως της Β’ Αθηνών είναι ένα θέμα το οποίο εδώ και καιρό έχουμε θίξει, αναδείξει και συμφωνήσει. Για εμάς είναι απόλυτα συνδεδεμένο με τη ρύθμιση του θέματος της ψήφου των Ελλήνων κατοίκων εξωτερικού, γιατί αυτό είναι ζήτημα ισοπολιτείας, ισονομίας, βασικών εκλογικών δικαιωμάτων που σήμερα αποστερούνται οι Έλληνες οι οποίοι έχουν φύγει από τη Πατρίδα μας όλα αυτά τα τελευταία χρόνια, αλλά και προγενέστερα», σημείωσε.

«Θα συναινέσουμε και θα συμπράξουμε, μόνο σε περίπτωση που υπάρχει ενιαία ρύθμιση και σε καμία άλλη περίπτωση», πρόσθεσε ο κ. Βορίδης, σημειώνοντας πως «η θέση του υπουργού είναι ότι τα βλέπει ξεχωριστά τα θέματα και επομένως σε αυτό το σημείο δεν υπάρχει συμφωνία».