Skip to main content

Ζάεφ: Πιστεύουμε ότι θα βρούμε μια λύση

Για ενίσχυση της φιλίας, μεταξύ της ΠΓΔΜ και της Ελλάδας, έκανε λόγο ο Σκοπιανός πρωθυπουργός, Ζόραν Ζάεφ, ο οποίος συναντήθηκε νωρίτερα με τον πρωθυπουργό, Αλέξη Τσίπρα, στο περιθώριο της Συνόδου Κορυφής ΕΕ-Δυτικών Βαλκανίων στη Σόφια.

Συγκεριμένα ο κ. Ζάεφ, με ανάρτησή του στο Facebook, τόνισε πως «Η “Μακεδονία” και η Ελλάδα ενισχύουν τη φιλία τους. Με τον κ. Τσίπρα πιστεύουμε ότι θα βρούμε μια λύση για τη διαφύλαξη της αξιοπρέπειας των πολιτών και στις δύο χώρες».

Να σημειωθεί πως η συνάντηση των δύο ηγετών διήρκησε περίπου μιάμιση ώρα και σύμφωνα με τις πρώτες πληροφορίες έγινε σε πολύ καλό κλίμα.

Παράλληλα, σε δηλώσεις του ο κ. Ζάεφ εξέφρασε την άποψη ότι μια συμφωνία ανάμεσα στα Σκόπια και την Αθήνα για το ονοματολογικό μπορεί να επιτευχθεί πριν από τη σύνοδο κορυφής της ΕΕ τον Ιούνιο.

«Συζητήσαμε μια (συγκεκριμένη) λύση στη διένεξη για την ονομασία η οποία θα μπορούσε να γίνει αποδεκτή και από τις δύο πλευρές, όμως είναι ανάγκη να έχουμε περισσότερες συζητήσεις στις χώρες μας», δήλωσε ο Ζάεφ σε δημοσιογράφους στη Σόφια.

Την ίδια ώρα κορυφαίος κυβερνητικός παράγοντας εμφανίστηκε ιδιαίτερα αισιόδοξος για συμφωνία Ελλάδας – Σκοπίων στο θέμα του ονοματολογικού, για την οποία τόνισε ότι «θα χρειαστεί λίγη δουλειά ακόμα από τις ομάδες διαπραγμάτευσης και τους υπουργούς Εξωτερικών και τουλάχιστον άλλη μία συνάντηση Τσίπρα – Ζάεφ».