Skip to main content

Π. Καμμένος: Η χρήση του γεωτρύπανου από Τουρκία θα αποτελεί πράξη εισβολής

Αν η Τουρκία προχωρήσει σε χρήση του γεωτρύπανου μέσα στην κυπριακή ΑΟΖ, αυτό θα αποτελεί πράξη εισβολή, υποστήριξε ο  πρόεδρος των ΑΝΕΛ, Πάνος Καμμένος, κατά την ομιλία του στη συνέντευξη Τύπου που παραχώρησε σήμερα στο Αγρίνιο, στο πλαίσιο περιοδείας που πραγματοποιεί.

Σύμφωνα με τον κ. Καμμένο,  «η συνεχής προκλητικότητα εκ μέρους της Τουρκίας να προχωρήσει σε παραβίαση των εθνικών κυριαρχικών δικαιωμάτων της Κυπριακής Δημοκρατίας εντός της κυπριακής ΑΟΖ, αποτελεί εχθρική πράξη, αποτελεί πράξη ισότιμη με την εισβολή στην Κύπρο το 1974».

Ο κ. Καμμένος επανέφερε την πρότασή του για αναβολή της συζήτησης της πρότασης μομφής κατά του αν. υπουργού Υγείας, Παύλου Πολάκη, στη Βουλή και αντί της πολιτικής αντιπαράθεσης στη Βουλή, να εκδοθεί κοινό ανακοινωθέν «όπου όλες οι πολιτικές δυνάμεις θα συντάσσονται με την εθνική θέση και έτσι θα δώσουμε και μία πολύ μεγάλη δύναμη στα στελέχη των ελληνικών Ενόπλων Δυνάμεων που βρίσκονται αυτή την στιγμή σε εγρήγορση».

Σημειώνοντας ότι η διεθνής κοινότητα, «οι Ηνωμένες Πολιτείες Αμερικής, η Ρωσία, η Ευρωπαϊκή Ένωση, αλλά και οι χώρες της Μεσογείου, το Ισραήλ, η Αίγυπτος, η Ιορδανία, τα Ηνωμένα Αραβικά Εμιράτα» προβαίνει σε «δημόσιες δηλώσεις υπέρ των ελληνικών θέσεων», πρόσθεσε ότι «δεν μπορεί να έχουμε στην Ελλάδα ‘κοκορομαχία’, όταν οι εθνικές μας θέσεις στηρίζονται από τη διεθνή κοινότητα».

Δήλωσε επίσης, ότι οι Ανεξάρτητοι Έλληνες «είμαστε διατεθειμένοι ακόμα και να διακόψουμε την προεκλογική μας εκστρατεία για να πάρουμε μέρος σε ένα κοινό εθνικό μέτωπο, όπου σύσσωμο το έθνος θα απαντήσει σε αυτές τις προκλητικές κινήσεις εκ μέρους της γείτονος χώρας».

Ο κ. Καμμένος έκανε λόγο για «τραγική κατάληξη της ψηφοφορίας για την καταδίκη της Γενοκτονίας των Ποντίων» στην Ευρωβουλή και χαρακτήρισε «ακόμα πιο θλιβερό ότι δεν είδαμε έστω μια φορά όλους τους εκλεγμένους από τον ελληνικό λαό ευρωβουλευτές, να εκφράζουν από κοινού μια εθνική θέση».

Υπογράμμισε ότι οι ΑΝΕΛ «θα παλέψουν για την Ευρώπη των εθνών-κρατών», πως «δεν θα συμβιβαστούν με την αρχή της παγκοσμιοποίησης και της υποστολής των ελληνικών σημαιών» και γι’ αυτό ζητούν την ψήφο του ελληνικού λαού στις ευρωεκλογές.

Ο κ. Καμμένος προχώρησε επίσης, σε απολογισμό του έργου που έγινε στην Αιτωλοακαρνανία κατά τη διάρκεια της τετραετίας στην οποία οι ΑΝΕΛ συμμετείχαν στην κυβέρνηση.

naftemporiki.gr με πληροφορίες από ΑΜΠΕ