Skip to main content

Χ. Θεοχάρης: Νομιμοποιείται να προεδρεύει στο ΕΣΡ η Λίνα Αλεξίου

Διάταξη με την οποία νομιμοποιείται η παρούσα σύνθεση του Εθνικού Συμβουλίου Ραδιοτηλεόρασης και δεν χρειάζεται να επιλεγεί νέα, κατήγγειλε ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος του Ποταμιού Χάρης Θεοχάρης, παρεμβαίνοντας στην επί του συνόλου ψήφιση του νομοσχεδίου για την Δημόσια Διοίκηση.

Σύμφωνα με τον κ. Θεοχάρη, στο άρθρο 26 παρ. 7 του νομοσχεδίου ορίζεται πως «σε περίπτωση που ο Πρόεδρος, ο Αντιπρόεδρος και τα μέλη, καθώς και τα αντίστοιχα μέλη Ανεξάρτητης Αρχής εκλείψουν ή αποχωρήσουν για οποιονδήποτε λόγο ή παραιτηθούν ή απολέσουν την ιδιότητα, βάσει της οποίας ορίσθηκαν, η Αρχή συνεχίζει να έχει νόμιμη συγκρότηση μέχρι το διορισμό νέων, εφόσον τα λοιπά μέλη επαρκούν για το σχηματισμό απαρτίας. Στην περίπτωση αυτή τα καθήκοντα Προέδρου ασκούνται από τον Αντιπρόεδρο της Αρχής ή σε περίπτωση ελλείψεώς τους από τον αναπληρωτή τους ή από μέλος που ορίζεται από την Ολομέλεια της Αρχής».

Όπως αναφέρει ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος του Ποταμιού, ουσιαστικά νομιμοποιείται να προεδρεύει στο ΕΣΡ η νυν αντιπρόεδρος Λίνα Αλεξίου.

Έως τώρα, όταν η Διάσκεψη των Προέδρων της Βουλής δεν μπορούσε να συγκεντρώσει πλειοψηφία 4/5 για διορισμό μελών Ανεξάρτητης Αρχής, ο αρμόδιος υπουργός εξέδιδε απόφαση για 6μηνη παράταση της θητείας. Όμως με τη νέα διάταξη, υποστηρίζει το Ποτάμι, δεν χρειάζεται απόφαση παράτασης γιατί «η Αρχή συνεχίζει να έχει νόμιμη συγκρότηση μέχρι το διορισμό νέων».

newsroom naftemporiki.gr