Στην τηλεδιάσκεψη Κορυφής του Ευρωπαϊκού Λαϊκού Κόμματος, η οποία πραγματοποιήθηκε ενόψει της αποψινής τηλεδιάσκεψης Κορυφής Ε.Ε.-Δυτικών Βαλκανίων, συμμετείχε ο Πρωθυπουργός, Κυριάκος Μητσοτάκης
Ευχαρίστησε τον πρόεδρο της Σερβίας Αλεξάνταρ Βούτσιτς, καθώς η χώρα του ήταν η πρώτη που δήλωσε ενδιαφέρον να μετάσχει στο πρόγραμμα μετεγκατάστασης ασυνόδευτων ανηλίκων.
Ο Κυριάκος Μητσοτάκης επανέλαβε ότι η Ελλάδα στηρίζει την ευρωπαϊκή προοπτική των χωρών των Δυτικών Βαλκανίων, εφόσον εκπληρώσουν συγκεκριμένους όρους και προϋποθέσεις.
Αναφερόμενος στην Αλβανία, ο πρωθυπουργός τόνισε ότι η γειτονική χώρα έχει κάνει βήματα. Υπογράμμισε, ωστόσο, ότι μένουν ακόμη πολλά να γίνουν στο ζήτημα της προστασίας των δικαιωμάτων της ελληνικής μειονότητας και στο κράτος Δικαίου.
Παρόντες στην τηλεδιάσκεψη ήταν ο αντιπρόεδρος του ΕΛΚ κι επικεφαλής της ευρωομάδας της ΝΔ, Βαγγέλης Μεϊμαράκης, κι ο γραμματέας Διεθνών Σχέσεων της ΝΔ και βουλευτής Σερρών, Τάσος Χατζηβασιλείου.
Για να εμφανίζονται περισσότερα άρθρα της Ναυτεμπορικής στις αναζητήσεις σας εύκολα και γρήγορα, πρέπει να προσθέσετε το site στις προτιμώμενες πηγές σας. Μπορείτε να το κάνετε πηγαίνοντας εδώ.












