Skip to main content

Κ. Μητσοτάκης: Ο ΣΥΡΙΖΑ ξετίναξε τη μεσαία τάξη

«Fake news» χαρακτήρισε ο πρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας, Κυριάκος Μητσοτάκης, ότι προτίθεται να καταργήσει τον 13ο και 14ο μισθό στο δημόσιο τομέα.

Στη συνέντευξη που παραχώρησε στον ΑΝΤ1, υπενθύμισε πως έχει δηλώσει πως ο κατώτατος μισθός πρέπει να αυξάνεται σε ρυθμό διπλάσιο της αύξησης του ΑΕΠ και κατηγόρησε τον ΣΥΡΙΖΑ πως «είπε τόσα ψέματα όταν ήξερε ότι θα κερδίσει τις εκλογές, τώρα δεν θα πει που τις χάνει;». Απαντώντας σε σχετική ερώτηση, ο κ. Μητσοτάκης είπε πως αυτή τη στιγμή δεν υπάρχει η δυνατότητα να δοθεί 13η σύνταξη. «Ο συνταξιούχος θα ξέρει πως θα πληρώνει λιγότερους φόρους, το παιδί του θα καταφέρει να βρει δουλειά. Θα ήταν λαϊκισμός σήμερα να πω ότι θα δώσω 13η σύνταξη» είπε, ενώ όσον αφορά τα αναδρομικά των συνταξιούχων ανέφερε πως θα περιμένει τις δικαστικές αποφάσεις, τις οποίες και θα σεβαστεί.

Ο πρόεδρος της Ν.Δ. έκανε λόγο για την ανάγκη να υπάρξει μια διαφορετική οικονομική πολιτική με μείωση των φόρων και προσέλκυση επενδύσεων, κατηγορώντας τον ΣΥΡΙΖΑ πως προεκλογικά ανακάλυψε την πολιτική μείωσης φόρων, επισημαίνοντας πως «ξετίναξε τη μεσαία τάξη» με υπερβολικά υψηλά πλεονάσματα.

Απάντησε και στους ισχυρισμούς του πρωθυπουργού ότι εκπροσωπεί την ελίτ και όχι τους πολίτες, τονίζοντας πως ο ίδιος μιλά για μείωση του ΕΝΦΙΑ κατά 30% για όλα τα νοικοκυριά, για μείωση των φόρων, για μία πολιτική που θα προσελκύσει νέες θέσεις εργασίας, μέσα από ένα τσουνάμι νέων επενδύσεων, αλλά και για την ανάγκη να δημιουργηθούν πρότυπα σχολεία σε όλες τις Περιφερειακές Ενότητες. «Αυτή είναι άραγε πολιτική για την ελίτ;» αναρωτήθηκε ο κ. Μητσοτάκης και στον αντίποδα επικαλέστηκε το παράδειγμα του Πέτρου Κόκκαλη τον οποίο επέλεξε ο κ. Τσίπρας για το ευρωψηφοδέλτιο του ΣΥΡΙΖΑ. «Ποιος με κατηγορεί ότι είμαι με την ελίτ; Αυτός ο οποίος έχει στο ευρωψηφοδέλτιο του ΣΥΡΙΖΑ ως το πιο αναγνωρίσιμο όνομα, το όνομα το οποίο είναι απόλυτα ταυτισμένο με την έννοια της διαπλοκής στην Ελλάδα; Ο κ. Κόκκαλης είναι για τον κ. Τσίπρα ο μόνος άνθρωπος, ο οποίος έχει παππού, αλλά δεν έχει μπαμπά. Τι ακριβώς έγινε και πηδήξαμε μια γενιά;» αναρωτήθηκε ο κ. Μητσοτάκης.

Αναφερόμενος στις εξαγγελίες της κυβέρνησης για μείωση φόρων, ο αρχηγός της αξιωματικής αντιπολίτευσης είπε πως δεν πρόκειται να πείσουν κανέναν, αφού, όπως είπε, ο κ. Τσίπρας «έχει πάρει 10, γυρίζει πίσω το ένα κι έχει την απαίτηση από τους πολίτες να του πουν κι ευχαριστώ. Έχει πάρει το καρβέλι και τους δίνει αντίδωρο. Έτσι αισθάνονται σήμερα οι πολίτες». «Το έγκλημα της πολιτικής του ΣΥΡΙΖΑ είναι ότι παρήγαγε μεγαλύτερα πλεονάσματα από αυτά που μας ζητούσαν οι πιστωτές μας, υπερφορολογώντας και ξετινάζοντας τη μεσαία τάξη» είπε ο κ. Μητσοτάκης και αναρωτήθηκε ποιον πείθει ο κ. Τσίπρας όταν «έρχεται τώρα και ανακαλύπτει ξαφνικά την πολιτική μείωσης των φόρων». «Εδώ και τρία χρόνια μιλάω για την ανάγκη μείωσης των φόρων και με χλεύαζε ο ΣΥΡΙΖΑ. Τώρα, μες στον πανικό του, που δεν ξέρει τι άλλο να τάξει και τι άλλο να πει, καθώς χάνει την εξουσία, μιλάει και για την πολιτική μείωσης των φόρων. Εν πάσει περιπτώσει, αν αυτή τελικά είναι η σωστή πολιτική, ποιον θα εμπιστευτούν οι Έλληνες να την εφαρμόσει; Τον κ. Τσίπρα ή εμένα; “Καλώς τα παιδιά”, θα έλεγα, για να το πούμε έτσι, λίγο πιο λαϊκά» είπε ο κ. Μητσοτάκης.

Για το Ασφαλιστικό, ο πρόεδρος της Ν.Δ. είπε ότι το σχέδιο του κόμματός του προβλέπει ένα σύστημα τριών πυλώνων, στο οποίο, μεταξύ πολλών άλλων, ο εργαζόμενος έχει την ευχέρεια να διαχειρίζεται ο ίδιος τα ποσά για την επικουρική του σύνταξη.

Πηγή: ΑΜΠΕ