Skip to main content

Μακρόν «ψηφίζουν» οι Γερμανοί

«Ψήφο» στον Εμανουέλ Μακρόν δινουν οι Γερμανοί ψηφοφόροι. Σύμφωνα με έρευνα που διεξήγαγε το Ινστιτούτο διαδικτυακών δημοσκοπήσεων Civey και η οποία δημοσιεύεται στην έγκυρη εφημερίδα του Αμβούργου Die Zeit, αν οι Γερμανοί έπρεπε να επιλέξουν μεταξύ του Εμανουέλ Μακρόν και της Μαρίν Λεπέν, πρόεδρος θα εκλεγόταν ο πρώτος με το θριαμβευτικό ποσοστό 73%, ενώ η ακροδεξιά υποψήφια του Εθνικού Μετώπου θα ελάμβανε μόλις 19,5%.

Πιο συγκεκριμένα oι χριστιανοδημοκράτες (CDU) ψηφοφόροι προτιμούν σε ποσοστό 91,7% τον Εμανουέλ Μακρόν και μόνο το 5,6% θα ψήφιζε την Μαρίν Λεπέν. Τον φιλελεύθερο Γάλλο υποψήφιο θα προτιμούσε μάλιστα το 96,5%, των ψηφοφόρων του κόμματος των Πρασίνων (Die Gruenen) και μόλις το 1,1% την ακροδεξιά υποψήφια.

Οι σοσιαλδημοκράτες (SPD) ψηφοφόροι θα επέλεγαν τον κ. Μακρόν σε ποσοστό 95%, ενώ την κ.Λεπέν το 1,3%, οι φιλελεύθεροι (FDP) σε ποσοστό 87,3% και 4,3% αντίστοιχα, ενώ οι αριστεροί (Die Linke) 71,3% και 10,6%.

Οι ψηφοφόροι του κόμματος «Εναλλακτική για την Γερμανία» (ΑfD) θα προτιμούσαν στην συντριπτική τους πλειοψηφία, 80,1%, την κ. Λεπέν και μόνον το 1,7% θα ψήφιζε Εμανουέλ Μακρόν.

Τέλος, οι Ανατολικογερμανοί ψηφοφόροι θα προτιμούσαν τον Εμανουέλ Μακρόν σε ποσοστό 63%, ενώ την Μαριν Λεπέν θα ψήφιζε το 30%. Στα δυτικά κρατίδια το αποτέλεσμα θα ήταν 75% και 17% αντίστοιχα.