Skip to main content

Επανέρχεται η ηρεμία στη Βαλτιμόρη

Η ηρεμία επιστρέφει σταδιακά στη Βαλτιμόρη, καθώς καταγράφονται πλέον σποραδικά επεισόδια, λίγες ώρες μετά τις ταραχές που ξέσπασαν, λόγω του θανάτου του Αφροαμερικανού Φρέντι Γκρέι που είχε τραυματιστεί κατά τη σύλληψή του.

«Η ηρεμία επιστρέφει στο μεγαλύτερο μέρος της πόλης, με εξαίρεση λίγες φωτιές σε αυτοκίνητα και σε δρόμους», ανακοίνωσε ο αρχηγός της αστυνομίας της Βλατιμόρης. 

Λίγη ώρα μετά την κηδεία του Φρέντι Γκρέι, ομάδες νεαρών -κυρίως μαθητές λυκείων- επιτέθηκαν με πέτρες, τούβλα και μπουκάλια σε αστυνομικούς. Σουπερμάρκετ λεηλατήθηκαν και στη συνέχεια πυρπολήθηκαν, μαζί με ιδιωτικά αυτοκίνητα και περιπολικά.

Οι αρχές της πόλης αποφάσισαν να καλέσουν ενισχύσεις και χιλιάδες αστυνομικοί της περιοχής καθώς και μέλη της Εθνοφρουράς του Μέριλαντ αναπτύχθηκαν στη Βαλτιμόρη.

Η δήμαρχος της πόλης Στέφανι Ρόλιγκ-Μπλέικς επέβαλε απαγόρευση κυκλοφορίας από τις 22.00 μέχρι τις 05.00 για μία εβδομάδα.

«Γενιές πάρα πολλών ανθρώπων έχτισαν αυτήν την πόλη για να αφήσουμε αλήτες να την καταστρέψουν», σημείωσε εμφανώς οργισμένη. 

Οι σοβαρότερες ταραχές επικεντρώθηκαν στον βορειο-δυτικό τομέα της πόλης. Δεκαπέντε αστυνονομικοί τραυματίσθηκαν, έξι από τους οποίους σοβαρά. Επιθέσεις δέχθηκαν επίσης δημοσιογράφοι και καταγγέλθηκαν κλοπές δημοσιογραφικού εξοπλισμού.

Συνολικά 27 άνθρωποι συνελήφθησαν, ενώ η αστυνομία ανακοίνωσε ότι θα προσπαθήσει να εντοπίσει μέσα από τις κάμερες ασφαλείας τους δράστες των επιθέσεων.

Για προληπτικούς λόγους, τα σχολεία θα παραμείνουν σήμερα κλειστά.