Skip to main content

Αναστέλλει τις δραστηριότητές της η Cambridge Analytica

Την άμεση αναστολή των δραστηριοτήτων της ανακοίνωσε η εταιρεία συμβούλων Cambridge Analytica, η οποία βρέθηκε στο επίκεντρο του σκανδάλου διαρροής δεδομένων εκατομμυρίων χρηστών του Facebook.

Η εταιρεία -όπως και η μητρική της, SCL Elections- εκκινεί διαδικασίες πτώχευσης τόσο στο Ηνωμένο Βασίλειο, όσο και στις ΗΠΑ.

«Κατά τη διάρκεια των τελευταίων αρκετών μηνών, η Cambridge Analytica έχει αποτελέσει στόχο αβάσιμων κατηγοριών και, παρά τις προσπάθειες της εταιρείας να διορθώσει τις ανακρίβειες, έχει διασυρθεί για δραστηριότητες που δεν είναι μόνο νόμιμες, αλλά επίσης ευρέως αποδεκτές ως αναπόσπαστο στοιχείο της διαδικτυακής διαφήμισης και στον πολιτικό και στον εμπορικό τομέα», σημειώνεται σε ανακοίνωση της εταιρείας, η οποία κατηγορείται ότι χρησιμοποίησε για πολιτικούς σκοπούς προσωπικά δεδομένα δεκάδων εκατομμυρίων χρηστών του Facebook.

Όπως σημειώνει σε δημοσίευμά της η Wall Street Journal, επικαλούμενη ανώνυμες πηγές, η απόφαση ελήφθη επειδή η Cambridge Analytica χάνει πελάτες τόσο στο Ηνωμένο Βασίλειο, όσο και στις ΗΠΑ, ενώ βρίσκεται αντιμέτωπη με αυξανόμενα δικαστικά έξοδα από την έρευνα για την υπόθεση του Facebook.

naftemporiki.gr με πληροφορίες από ΑΜΠΕ, Reuters, AFP