Skip to main content

Παραιτείται ο πρωθυπουργός της Τσεχίας Σομπότκα

Προσθέστε την «Ν» ως προτιμώμενη πηγή στο Google

O σοσιαλδημοκράτης πρωθυπουργός της Τσεχίας Μπόχουσλαβ Σομπότκα παραιτήθηκε την Τρίτη, μετά από έντονη σύγκρουση με τον υπουργό Οικονομικών του.

Ο κ. Σομπότκα ηγείτο κυβέρνησης συνεργασίας Κεντροαριστεράς – Κέντρου – Κεντροδεξιάς, στην οποία ο αρχηγός του κεντρώου κόμματος ANO 2011 (Δράση Δυσαρεστημένων Πολιτών) Αντρέι Μπάμπις διατηρούσε τη θέση του υπουργού Οικονομικών.

Ο Τσέχος πρωθυπουργός ανέφερε ότι ο κ. Μπάμπις είχε πολλούς μήνες να ξεκαθαρίσει ζήτημα οικονομικών δοσοληψιών στο οποίο εμπλέκεται και για το οποίο δεν έχει δώσει επαρκείς εξηγήσεις.

«Εάν απλώς τον απέπεμπα, θα τον έκανα μάρτυρα», δήλωσε ο σοσιαλδημοκράτης πρωθυπουργός, συμπληρώνοντας ότι θα υποβάλει την παραίτηση της κυβέρνησής του στον πρόεδρο της Τσεχίας Μίλος Ζέμαν στα τέλη της εβδομάδας.

naftemporiki.gr

Προτιμώμενη πηγή στην Google

Για να εμφανίζονται περισσότερα άρθρα της Ναυτεμπορικής στις αναζητήσεις σας εύκολα και γρήγορα, πρέπει να προσθέσετε το site στις προτιμώμενες πηγές σας. Μπορείτε να το κάνετε πηγαίνοντας εδώ.