Skip to main content

Στ. Θεοδωράκης: Φοβισμένος αριστερός ο κ. Τσίπρας, δεν πιστεύει στη μεσαία τάξη

«Φοβισμένο αριστερό», που δεν πιστεύει στη μεσαία τάξη και την επιχειρηματικότητα, χαρακτήρισε τον Α. Τσίπρα ο επικεφαλής του Ποταμιού Στ. Θεοδωράκης, ενώ εξέφρασε την εκτίμηση ότι ο πρωθυπουργός «τζογάρει με τις εκλογές», επικρίνοντας παράλληλα και τη Ν.Δ. για τη συνεχή επίκληση σε πρόωρη προσφυγή στις κάλπες.

«Αντί να είναι μπροστά και να διεκδικεί χώρο για τα μεσαία στρώματα και τους επιχειρηματίες, ο τρόπος που πολιτεύεται ο κ. Τσίπρας δείχνει έναν φοβισμένο αριστερό που αποφασίζει να παραχωρήσει και κάποια πράγματα στην ελεύθερη οικονομία», τόνισε ο κ. Θεοδωράκης σε συνέντευξή του στο «Βήμα  TV» στα Γιάννενα.

Ο επικεφαλής του Ποταμιού υπογράμμισε τη συνεχιζόμενη «υπαλληλοποίηση» της μεσαίας τάξης που καταστρέφει «το μαγαζί της γειτονιάς» προς όφελος, τελικά, των πολυεθνικών και τόνισε την ανάγκη για μία οικονομία της μεσαίας τάξης λόγω της ποικιλομορφίας και των πολλών διαφορετικών πραγμάτων που έχουμε να αναδείξουμε: κρασιά και αγροτικά προϊόντα, κτηνοτροφία, ένα υπέροχο τουριστικό προϊόν και καλά πανεπιστήμια.

Επισήμανε ότι πρέπει να μειωθούν οι φόροι και οι εισφορές και να καταργηθεί το κομματικό κράτος και οι σπατάλες του, στηλιτεύοντας το γεγονός ότι χιλιάδες στελέχη της Ν.Δ. περιμένουν, όπως είπε, να εφορμήσουν στο κράτος και να λάβουν θέσεις διευθυντών.

Επίσης, ο κ. Θεοδωράκης εξέφρασε την εκτίμηση ότι «ο κ. Τσίπρας τζογάρει με τις εκλογές» και, παράλληλα, επέκρινε τη συνεχή επίκληση των εκλογών από την αξιωματική αντιπολίτευση, χαρακτηρίζοντας πηγή δεινών τις πρόωρες εκλογές, αναφέροντας ως παραδείγματα ότι αναβάλλονται μικρά ή μεγάλα επενδυτικά σχέδια και ότι οι πρόωρες εκλογές και ο φόβος τους, είναι πηγή διαφθοράς.

Τέλος κάνοντας απολογισμό της πενταετούς πορείας του Ποταμιού, αναφέρθηκε στη συμβολή του στα ζητήματα δικαιωμάτων, δημοσίου, προμηθειών, αλλά και στα εθνικά θέματα και τόνισε ότι «η πρώτη, η μοναδική σκέψη μας είναι αν ένα θέμα είναι σωστό και συμφέρον για την πατρίδα και όχι αν δίνει και ψήφους».