Skip to main content

Δ. Μάρδας: Ρύθμιση για τις ζημιές από το «σπάσιμο» προθεσμιακών καταθέσεων των φορέων

Ρύθμιση με την οποία το κράτος θα αναλάβει την ζημία (πέναλτι) που θα έχουν οι φορείς που θα «σπάσουν» προθεσμιακές καταθέσεις για να επενδύσουν τα διαθέσιμά τους στην Τράπεζα της Ελλάδος, προανήγγειλε ο αναπληρωτής υπουργός Οικονομικών Δημήτρης Μάρδας, παρεμβαίνοντας στη συζήτηση που διεξάγεται στην Επιτροπή Οικονομικών Υποθέσεων της Βουλής για την Πράξη Νομοθετικού Περιεχομένου.

Η Πράξη Νομοθετικού Περιεχομένου, που αφορά στη μεταφορά των ταμειακών διαθεσίμων φορέων του Δημοσίου στην Τράπεζα της Ελλάδος, εγκρίθηκε από τον ΣΥΡΙΖΑ και τους Ανεξάρτητους Έλληνες, ενώ καταψηφίσθηκε από τα κόμματα της αντιπολίτευσης.

Ο κ. Μάρδας ανέφερε ότι η ρύθμιση για τις ζημίες από το «σπάσιμο» των προθεσμιακών καταθέσεων θα κατατεθεί άμεσα, ενώ διαβεβαίωσε ότι τα ταμειακά διαθέσιμα θα διατεθούν αποκλειστικά για εβδομαδιαία ρέπος και όχι για ομόλογα ή έντοκα γραμμάτια.

Ο αναπληρωτής υπουργός Οικονομικών σημείωσε ακόμη ότι ανταποδοτικά τέλη των δήμων δεν θα μεταφερθούν στην Τράπεζα της Ελλάδας, ενώ τα κοινοτικά κονδύλια των πανεπιστήμιων θα μεταφερθούν στην Τράπεζα της Ελλάδας αλλά δεν θα επενδυθούν.