Skip to main content

Την απρόσκοπτη λειτουργία των νοσοκομείων εγγυάται το υπουργείο Υγείας

Την εύρυθμη λειτουργία των νοσοκομείων διαβεβαιώνει ότι εγγυάται το υπουργείο Υγείας, καθησυχάζοντας με ανακοίνωσή του τους πολίτες.

«Η κυβέρνηση με την Πράξη Νομοθετικού Περιεχομένου διασφαλίζει την αναγκαία ρευστότητα για τη χώρα και ταυτόχρονα την κάλυψη των ταμειακών αναγκών του επόμενου 15μέρου», σημειώνει το υπουργείο Υγείας, συμπληρώνοντας ότι εγγυάται σε κάθε περίπτωση την απαραίτητη χρηματοδότηση και ομαλή λειτουργία των δημόσιων νοσοκομείων.

Νωρίτερα, η Νέα Δημοκρατία είχε ζητήσει την παραίτηση του υπουργού Υγείας Παναγιώτη Κουρουμπλή, καταλογίζοντας του ψεύδη με αφορμή τα ταμειακά διαθέσιμα των νοσοκομείων.

Η αξιωματική αντιπολίτευση σημείωσε ότι ενώ το πρωί επίσημη διαρροή του υπουργείου Υγείας διαβεβαίωνε ότι δεν ζητήθηκε η δέσμευση ταμειακών διαθεσίμων των νοσοκομείων, την ίδια στιγμή εστάλη στα νοσοκομεία ρητή εντολή μεταφοράς των διαθεσίμων τους σε λογαριασμό της Τράπεζας της Ελλάδος.

«Ο κ. Κουρουμπλής δεν μπορεί να σταθεί πλέον ούτε ένα λεπτό στη θέση του», κατέληξε η Ν.Δ.

Το μεσημέρι της Τετάρτης στενοί συνεργάτες του υπουργού Υγείας Παναγιώτη Κουρουμπλή, σύμφωνα με πληροφορίες του ΑΜΠΕ, έδωσαν διαβεβαιώσεις ότι οι πάροχοι του ΕΟΠΥΥ θα εξοφληθούν κανονικά από τον οργανισμό και ότι δεν θα δημιουργηθεί πρόβλημα στις πληρωμές.

Οι ίδιοι κύκλοι ανέφεραν ότι δεν υπάρχει κανένας λόγος να δημιουργείται ανησυχία στους πολίτες, όσον αφορά τα ταμειακά διαθέσιμα των νοσοκομείων, διευκρινίζοντας ότι δεν έχει ζητηθεί η δέσμευσή τους.