Skip to main content

Ο Τραμπ λέει bye-bye και αποχωρεί από τη συζήτηση για το shutdown

Σύξυλους άφησε τους σύνεδρους, την πρόεδρο της Βουλής των Αντιπροσώπων Νάνσι Πελόζι και τον επικεφαλής της κοινοβουλευτικής ομάδας των Δημοκρατικών στη Γερουσία των ΗΠΑ Τσακ Σούμερ ο Ντόναλντ Τραμπ. Κρίνοντας ότι η συζήτηση που είχαν για το shutdown ήταν απλώς «χάσιμο χρόνου», ο Ντόναλντ Τραμπ τους είπε bye-bye και σηκώθηκε κι έφυγε.

Κατά τη 19η ημέρα της μερικής παράλυσης των ομοσπονδιακών υπηρεσιών, οι διαπραγματεύσεις για την επίμαχη χρηματοδότηση των 5 και πλέον δισεκατομμυρίων δολαρίων για το τείχος στα σύνορα ΗΠΑ-Μεξικού παραμένουν σε σημείο μηδέν.

«Τους ρώτησα τι θα συμβεί σε 30 ημέρες αν ανοίξω τις υπηρεσίες, αν θα εγκρίνουν τη ασφάλεια των συνόρων, η οποία περιλαμβάνει και το τείχος ή τον φράχτη. Η Νάνσι είπε “όχι”. Είπα bye-bye. Δεν υπάρχει άλλη λύση», έγραψε ο Τραμπ στο Twitter.

Περί τους 800.000 ομοσπονδιακούς υπαλλήλους, οι οποίοι είτε έχουν τεθεί σε υποχρεωτική άδεια άνευ αποδοχών είτε εργάζονται αμισθί, θα δουν την εβδομάδα να τελειώνει χωρίς χρήματα στους λογαριασμούς τους για πρώτη φορά αφότου ξεκίνησε το shutdown.

«Ο πρόεδρος φαίνεται αναίσθητος. Νομίζει ότι θα ζητήσουν χρήματα από τον πατέρα τους. Δεν γίνεται», δήλωσε από την πλευρά της η Πελόζι, ενώ ο Σούμερ επιβεβαίωσε ότι ο Τραμπ άνοιξε την πόρτα και έφυγε. «Για μία ακόμη φορά, είδαμε μία έκρηξη οργής, επειδή δεν έγινε το δικό του», δήλωσε αφήνοντας να εννοηθεί ότι ο Αμερικανός πρόεδρος δεν αφήνει περιθώρια διαπραγμάτευσης.

naftemporiki.gr