Skip to main content

Διευκρινίσεις από ΠΑΣΟΚ και Ποτάμι για τα περί «επιτροπής διαλόγου» ζητεί το ΚΙΔΗΣΟ

Διευκρινίσεις από το ΠΑΣΟΚ και το Ποτάμι, σχετικά με δημοσιεύματα για τη σύνθεση μιας «Επιτροπής διαλόγου για τις προοδευτικές μεταρρυθμίσεις», ζητεί το Κίνημα Δημοκρατών Σοσιαλιστών (ΚΙΔΗΣΟ), σημειώνοντας ότι δεν συμμετείχε σε διάλογο για το συγκεκριμένο θέμα. Προσθέτει επίσης ότι εφόσον οι αναφορές είναι αληθείς, «υπονομεύεται η σοβαρότητα και η δεοντολογία που επιβάλλει ένα τόσο φιλόδοξο εγχείρημα».

Στις εν λόγω αναφορές σημειώνεται ότι δύο θέσεις στην επιτροπή παραμένουν κενές για το Κίνημα Δημοκρατών Σοσιαλιστών.

«Ούτε το Κίνημα, ούτε ο Πρόεδρός του εκλήθησαν και συμμετείχαν σε οποιαδήποτε συζήτηση για αυτό το θέμα, ενώ δεν έχει πραγματοποιηθεί μέχρι στιγμής και η συμφωνημένη συνάντηση του προέδρου του Κινήματος, Γιώργου Α. Παπανδρέου, με την πρόεδρο του ΠΑΣΟΚ, Φώφη Γεννηματά, μετά την ανταλλαγή των μεταξύ τους επιστολών», αναφέρει σε ανακοίνωσή του το ΚΙΔΗΣΟ.

«Ως εκ τούτου, η σημερινή εξέλιξη, εφόσον οι πληροφορίες είναι αληθείς, υπονομεύει τη σοβαρότητα και τη δεοντολογία που επιβάλλει ένα τόσο φιλόδοξο εγχείρημα και αναιρεί τις δημοκρατικές αρχές από τις οποίες πρέπει εξ’ αρχής να διέπεται.

Οι ηγεσίες του ΠΑΣΟΚ και του Ποταμιού, οφείλουν να απαντήσουν αν αυτές οι πληροφορίες, ανταποκρίνονται στην πραγματικότητα», καταλήγει το κόμμα του κ. Παπανδρέου.