Skip to main content

Πρόγραμμα υποτροφιών για ευπαθείς κοινωνικές ομάδες

Στην προκήρυξη  κατ’ ελάχιστον 3.685 υποτροφιών για όλα τα Τμήματα/Σχολές των ΑΕΙ της χώρας προχωρά το Ίδρυμα Κρατικών Υποτροφιών (ΙΚΥ) για το ακαδημαϊκό έτος 2017-2018, ανταποκρινόμενο στην ανάθεση του υπουργού Παιδείας.

Όπως επισημαίνει το υπουργείο Παιδείας, οι συγκεκριμένες υποτροφίες, που συγχρηματοδοτούνται από το ΕΣΠΑ, αποσκοπούν στην ενίσχυση και υποστήριξη της έγκαιρης ολοκλήρωσης των σπουδών των επιμελών φοιτητών/τριών που διαθέτουν χαμηλά εισοδήματα, καθώς και στη διασφάλιση της ισότιμης συμμετοχής στην Τριτοβάθμια Εκπαίδευση των ΑΜΕΑ και των ατόμων που ανήκουν σε Ευπαθείς Κοινωνικές Ομάδες.

Οι υποτροφίες θα χορηγηθούν αναδρομικά από 1η Οκτωβρίου του 2017 και θα έχουν διάρκεια 9 μήνες.

Οι συγκεκριμένες υποτροφίες ανήκουν στο πλαίσιο της πράξης «Πρόγραμμα οικονομικής ενίσχυσης επιμελών φοιτητών που ανήκουν σε Ευπαθείς Κοινωνικές Ομάδες (ΕΚΟ)-Δεύτερος κύκλος» του Επιχειρησιακού Προγράμματος «Ανάπτυξη Ανθρώπινου Δυναμικού, Εκπαίδευση και Δια Βίου Μάθηση» που συγχρηματοδοτείται από το Ευρωπαϊκό Κοινωνικό Ταμείο (Ε.Κ.Τ.)» και αποσκοπούν στην ενίσχυση και υποστήριξη της έγκαιρης ολοκλήρωσης των σπουδών των επιμελών φοιτητών/τριών που διαθέτουν χαμηλά εισοδήματα, καθώς και στη διασφάλιση της ισότιμης συμμετοχής στην Τριτοβάθμια Εκπαίδευση των ΑΜΕΑ και των ατόμων που ανήκουν σε Ευπαθείς Κοινωνικές Ομάδες.

Η πρόσκληση εκδήλωσης ενδιαφέροντος του προγράμματος θα αναρτηθεί στην ιστοσελίδα του Ι.Κ.Υ. (www.iky.gr), μετά την ολοκλήρωση των διαδικασιών υπογραφής και δημοσίευσης της σχετικής  ΚΥΑ  στην Εφημερίδα της Κυβερνήσεως.