Skip to main content

Κατηγορούμενοι για τρομοκρατία τέσσερις στις Βρυξέλλες

Κατηγορίες για συμμετοχή σε τρομοκρατική οργάνωση απήγγειλε ο εισαγγελέας σε τέσσερις από τους άνδρες που συνελήφθησαν την Παρασκευή στις Βρυξέλλες.

Μεταξύ αυτών είναι ο Μοχάμεντ Αμπρινί, ο οποίος παραδέχθηκε ότι είναι ο «άνδρας με το καπέλο» από το αεροδρόμιο Ζαβεντέμ.

Ο Αμπρινί κατηγορείται για «συμμετοχή σε δραστηριότητες μιας τρομοκρατικής οργάνωσης και τρομοκρατικές δολοφονίες» στο πλαίσιο της έρευνας για τις επιθέσεις στο Παρίσι της 13ης Νοεμβρίου του 2015.

Ένας ακόμη συλληφθείς, ο Οσάμα Κ., είναι αντιμέτωπος με την ίδια κατηγορία γιατί ήταν παρών στον σταθμό Μάλμπεικ την ώρα της επίθεσης.

Είναι «ο δεύτερος άνδρας» που βρισκόταν σε επικοινωνία με τον βομβιστή αυτοκτονίας που ανατινάχθηκε στον σταθμό. Ήταν επίσης «παρών» σε ένα εμπορικό κέντρο κατά την αγορά των σακιδίων που χρησιμοποιήθηκαν στη διπλή επίθεση αυτοκτονίας στο αεροδρόμιο.

Κατηγορίες απαγγέλθηκαν και σε άλλους δύο άνδρες που συνελήφθησαν χθες στις Βρυξέλλες. Ο ένας είναι ο Ερβέ Μπ. Μ., έναν 25χρονο από τη Ρουάντα, που συνελήφθη μαζί με τον Οσαμά Κ. για «συμμετοχή στις δραστηριότητες μιας τρομοκρατικής οργάνωσης και συνέργεια σε τρομοκρατικές δολοφονίες».

Ο δεύτερος είναι ο Μπιλάλ Ε. Μ., 27 ετών, που θεωρείται ύποπτος ότι βοήθησε τον Μοχάμεντ Αμπρινί και τον Οσαμά Μ. και κατηγορείται επίσης για «συμμετοχή στις δραστηριότητες μιας τρομοκρατικής οργάνωσης και συνέργεια σε τρομοκρατικές δολοφονίες».

Δύο από τους συνολικά έξι άντρες που συνελήφθησαν την Παρασκευή αφέθηκαν ελεύθεροι, αφού πρώτα ανακρίθηκαν.