Skip to main content

Ταϊλάνδη: Τρεις νεκροί, ανάμεσά τους ένα παιδί, σε ένοπλη ληστεία σε κοσμηματοπωλείο

Τρεις άνθρωποι, ανάμεσά τους ένα αγόρι δύο ετών, σκοτώθηκαν το βράδυ της Πέμπτης στην Ταϊλάνδη στη διάρκεια ληστείας κοσμηματοπωλείου σε εμπορικό κέντρο, όπως δήλωσε πηγή προσκείμενη στην τοπική αστυνομία.

Σε πλάνα που κατέγραψε το κλειστό κύκλωμα παρακολούθησης και μεταδόθηκαν από ταϊλανδικά ΜΜΕ, εικονίζεται άνδρας με καλυμμένο πρόσωπο, στρατιωτικό παντελόνι αγγαρείας και πιστόλι 9 χιλιοστών στο χέρι να εισβάλει σε κοσμηματοπωλείο στο εμπορικό κέντρο του Λοπμπούρι, 150 χιλιόμετρα βόρεια της Μπανγκόκ. Ο ένοπλος ανοίγει πυρ, σκοτώνοντας τρεις ανθρώπους και τραυματίζοντας σοβαρά άλλους τέσσερις. Στη συνέχεια ανεβαίνει σε πάγκο του κοσμηματοπωλείου και αφαιρεί κοσμήματα αξίας 15.000 ευρώ.

Ένας ιδιωτικός φρουρός και μια πωλήτρια σκοτώθηκαν ακαριαία, όπως δήλωσε στο Γαλλικό Πρακτορείο ο υπαρχηγός της αστυνομίας της πόλης Σουμίθ Πουνσρί. Ένα αγοράκι δύο ετών υπέκυψε λίγο αφότου διακομίστηκε σε νοσοκομείο.

Ο δράστης της ληστείας, ο οποίος αναζητείται από τις αρχές, δεν έμεινε μέσα στο κοσμηματοπωλείο παρά 60 δευτερόλεπτα, προτού βγει από το εμπορικό κέντρο και διαφύγει με μοτοσικλέτα, σύμφωνα με τα πρώτα στοιχεία της έρευνας.

Πηγές: ΑΜΠΕ, AFP