Skip to main content

Ν.Δ. για Μ. Πετσίτη: Αμείλικτα ερωτήματα για τον κ. Τσίπρα

Για «αμείλικτα ερωτήματα» προς τον Αλέξη Τσίπρα σε σχέση με την υπόθεση του Μανώλη Πετσίτη κάνει λόγο η Νέα Δημοκρατία, με αφορμή σχετικές τοποθετήσεις στελεχών του ΣΥΡΙΖΑ, τα οποία, όπως αναφέρει, «το ένα μετά το άλλο κρατούν αποστάσεις ασφαλείας από τον Νίκο Παππά».

«Μετά τους κ. Τζανακόπουλο και Σκουρλέτη ακολούθησαν οι κ. Μουζάλας και Παπαδόπουλος, ενώ η Ζωή Κωνσταντοπούλου αξιώνει το αυτονόητο: Να ανοίξουν οι λογαριασμοί όλων των εμπλεκομένων» αναφέρει συγκεκριμένα η αξιωματική αντιπολίτευση.

Καλεί παράλληλα τον Πρωθυπουργό να απαντήσει αν «γνωρίζει σε ποιες τσέπες κατέληγαν τα εκατοντάδες χιλιάδες ευρώ που εισέπραττε ο Μανώλης Πετσίτης ο οποίος μπαινόβγαινε στο Μαξίμου» και διερωτάται αν «ο κ. Παππάς εξακολουθεί να έχει την εμπιστοσύνη του κ. Τσίπρα».

Σ. Παπαδόπουλος: Κανένα κόμμα δεν μπορεί να ισχυρίζεται ότι κατέχει το ηθικό πλεονέκτημα

Σημειώνεται πως σε άρθρο του στα «Νέα» με τίτλο «Ηθικό πλεονέκτημα – για ποιον;» ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ Σάκης Παπαδόπουλος αναφέρει πως «η υπόθεση Novartis, η υπόθεση Siemens, η υπόθεση Πετσίτη, οι φωτογραφίες με τον Αμβρόσιο, η συζήτηση για τις ευθύνες υπουργών για το αδίκημα της δωροδοκίας, για την παραγραφή, για τα σκάνδαλα, τη σκανδαλολογία, τη διαφθορά και την κάθαρση… έφερε και πάλι στο προσκήνιο της πολιτικής ζωής το μεγάλο θέμα: ηθική και πολιτική».

Επισημαίνει παράλληλα πως «κανένα κόμμα δεν μπορεί να ισχυρίζεται ότι κατέχει το ηθικό πλεονέκτημα», σημειώνοντας πως «ακόμα και εκείνα που θα μπορούσαν να το ισχυριστούν στο όνομα του τελικού τους σκοπού, οφείλουν να το αποδείξουν στη βάση των ενδιάμεσων στόχων τους, της τρέχουσας πολιτικής τους».

Ειδικά για τα στελέχη των κομμάτων τονίζει πως «κανείς δεν μπορεί να ισχυριστεί ότι διαθέτει το ηθικό πλεονέκτημα εάν δεν το αποδεικνύει η συμπεριφορά του, οι παρέες του, η στάση ζωής του».

«Κανείς δεν μπορεί να ισχυριστεί ότι είναι “υπεράνω πάσης υποψίας” για δωροδοκία – για νομιμοποίηση εσόδων από παράνομες δραστηριότητες – για έλεγχο της περιουσιακής του κατάστασης και καταγγελιών για μίζες… Πολύ περισσότερο κανείς δεν μπορεί να βγάζει πορίσματα περί ενόχων και αθώων, περί διεφθαρμένης Δικαιοσύνης, περί “σκευωριών εγκληματικής συμμορίας”, περί “επίθεσης κατά του πολιτεύματος”, περί “εσχάτης προδοσίας”, όταν τα όργανα της Δικαιοσύνης συνεχίζουν να ασκούν τα καθήκοντά τους “να έρθουν όλα στο φως”, να αναζητήσουν την αλήθεια για πρόσωπα “όσο υψηλά και αν βρίσκονται”» σημειώνει στο άρθρο του.

naftemporiki.gr