Skip to main content

Επιτάφιος: Στη Μεσσηνία Πρ. Παυλόπουλος – Αντ. Σαμαράς, στην Πλάκα ο Αλ. Τσίπρας

Σε κλίμα κατάνυξη στον μητροπολιτικό ιερό ναό της Υπαπαντής του Κυρίου στην Καλαμάτα παρακολούθησε το βράδυ της Μεγάλης Παρασκευής την ακολουθία του Επιταφίου ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας Προκόπης Παυλόπουλος.

Ο Πρόεδρος έφτασε από νωρίς στον μητροπολιτικό ναό της Καλαμάτας μαζί με τη σύζυγό του και προσκύνησαν τον Επιτάφιο, στην τελετή του οποίου χωροστάτησε ο μητροπολίτης Μεσσηνίας κ. Χρυσόστομος, ενώ στον ίδιο ναό εκκλησιάστηκαν ο συμμαθητής του, δήμαρχος Καλαμάτας Παναγιώτης Νίκας, ο πρώην υπουργός κι επί σειρά ετών βουλευτής στο νομό Γιάννης Λαμπρόπουλος, αυτοδιοικητικοί παράγοντες, οι δικαστικές αρχές κι εκπρόσωποι των ενόπλων δυνάμεων, καθώς και πλήθος κόσμου.

Ο κ. Παυλόπουλος ακολούθησε στην συνέχεια την περιφορά του Επιταφίου στους δρόμους της Καλαμάτας όπου στην κεντρική πλατεία, ο μητροπολίτης Μεσσηνίας Χρυσόστομος ανέπεμψε δέηση.

Στον μικρό αλλά ιστορικό Ναό της Αγίας Αικατερίνης της Πλάκας, μέσα σε κατανυκτική ατμόσφαιρα, παρακολούθησε εξάλλου την Θεία Ακολουθία του Επιταφίου ο πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας.

Ο επικεφαλής της κυβέρνησης συνοδευόταν από τη συμβία του, Μπέτυ Μπαζιάνα, τον υφυπουργό παρά τω Πρωθυπουργώ και κυβερνητικό εκπρόσωπο Γαβριήλ Σακελλαρίδη και τον διευθυντή του πρωθυπουργικού γραφείου Τύπου, Θόδωρο Μιχόπουλο.

Μετά το τέλος της Ακολουθίας, ο κ. Τσίπρας παρακολούθησε την περιφορά του Επιταφίου και αντάλλαξε ευχές με τους πιστούς που έσπευσαν να τον χαιρετίσουν.

Ο Ιερός Ναός της Αγίας Αικατερίνης, είναι κτίσμα του 11ου αιώνα. Είναι διακοσμημένος με σημαντικές βυζαντινές τοιχογραφίες, ενώ έχουν υπηρετήσει σε αυτόν σημαντικοί κληρικοί όπως ο αείμνηστος Οικουμενικός Πατριάρχης Αθηναγόρας.

Στην Πύλο ο Αντ. Σαμαράς

Στην ιδιαίτερη πατρίδα του την Πύλο, μαζί με τους συμπατριώτες του παρακολούθησε την τελετή του ιερού Επιταφίου ο πρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας και πρώην πρωθυπουργός Αντώνης Σαμαράς, ο οποίος βρίσκεται τις τελευταίες ημέρες στη Μεσσηνία.

Ο πρόεδρος της Ν.Δ., όπως συνηθίζει, αργότερα το Μεγάλο Σάββατο θα φτάσει στο Ναύπλιο, όπου και θα κάνει Ανάσταση.