Skip to main content

Σε εξέλιξη η έξοδος των εκδρομέων του Πάσχα

Σε εξέλιξη είναι η έξοδος των εκδρομέων του Πάσχα από τα μεγάλα αστικά κέντρα. Σε ό,τι αφορά ειδικά την έξοδο των Αθηναίων, η κίνηση στο εθνικό οδικό δίκτυο πλέον έχει ομαλοποιηθεί.  

Έως τη 1.00 μετά το μεσημέρι, από τα διόδια των Αφιδνών προς τη Λαμία είχαν περάσει 23.164 αυτοκίνητα, αριθμός μειωμένος κατά 1,21% σε σχέση με πέρυσι οπότε τη Μεγάλη Παρασκευή έως την ίδια ώρα είχαν περάσει 22.883.

Μειωμένος κατά 4% περίπου ήταν και ο αριθμός των αυτοκινήτων που πέρασαν από τα διόδια της Ελευσίνας προς την Πελοπόννησο. Συγκεκριμένα, έως τη 1.00 μετά το μεσημέρι είχαν περάσει 30.000 αυτοκίνητα, ενώ πέρυσι τις ίδιες ώρες είχαν περάσει 33.000.

Ομαλά εξελίσσεται η κυκλοφορία και στα εθνικά οδικά δίκτυα που συνδέουν τη Θεσσαλονίκη με την Κατερίνη, την Καβάλα, τις Σέρρες και τη Χαλκιδική, ενώ ο καιρός φαίνεται ότι είναι σύμμαχος των εκδρομέων, καθώς από νωρίς επικρατεί ηλιοφάνεια στις περισσότερες περιοχές της Βόρειας Ελλάδας.

Λόγω της αναμενόμενης αυξημένης κίνησης οχημάτων, η Τροχαία Θεσσαλονίκης λαμβάνει ιδιαίτερα αυξημένα μέτρα, τόσο κατά μήκος του εθνικού και επαρχιακού οδικού δικτύου όσο και σε βασικούς οδικούς άξονες στις εξόδους και εισόδου της πόλης.

Τροχονόμοι διανέμουν σε οδηγούς που διέρχονται από τα διόδια των Μαλγάρων (ΠΑΘΕ) και της Ανάληψης (Εγνατία Οδός) ενημερωτικά φυλλάδια, που περιέχουν χρήσιμες συμβουλές για θέματα οδικής ασφάλειας και πρόληψης ατυχημάτων από βεγγαλικά και πυροτεχνήματα.

Για την περιοχή του νομού Θεσσαλονίκης σήμερα, Μ. Παρασκευή, από τις 6 το πρωί μέχρι τις 4 το απόγευμα απαγορεύεται η κυκλοφορία φορτηγών άνω του 1,5 τόνου στο ρεύμα εξόδου της εθνικής οδού Θεσσαλονίκης – Νέων Μουδανιών (από την αερογέφυρα Θέρμης μέχρι το 34ο χλμ.), όπως επίσης στο ρεύμα εξόδου της εθνικής οδού Θεσσαλονίκης – Καβάλας, από το 11ο έως το 97ο χλμ. Τη Δευτέρα του Πάσχα από τις 3 μετά το μεσημέρι μέχρι τις 10 το βράδυ απαγορεύεται η κυκλοφορία των φορτηγών στο ρεύμα εισόδου των παραπάνω οδικών δικτύων. Την Κυριακή του Πάσχα δεν θα ισχύσουν απαγορεύσεις.

Η έξοδος των εκδρομέων, ολοκληρώνεται αύριο Μεγάλο Σάββατο, οπότε προβλέπεται γενικά αίθριος καιρός σε όλη τη χώρα, βοριάδες 4 έως 6 μποφόρ και στο νότιο Αιγαίο 7 έως 8 μποφόρ, με σταδιακή εξασθένηση, και άνοδος της θερμοκρασίας, κυρίως στα στο Ιόνιο και τα ηπειρωτικά. 

Καλύτερος θα είναι ο καιρός την Κυριακή του Πάσχα. Προβλέπεται ηλιοφάνεια σε όλη τη χώρα με λίγες νεφώσεις, ενώ η θερμοκρασία θα σημειώσει άνοδο και άνοδο και θα φθάσει στη Δυτική Ελλάδα τους 22 βαθμούς, στα υπόλοιπα ηπειρωτικά τους 20 με 21 βαθμούς και στα νησιά του Αιγαίου τους 16 με 18 βαθμούς.

Οι άνεμοι στο Αιγαίο θα εξασθενήσουν και θα πνέουν βόρειοι, βορειοδυτικοί ασθενείς έως μέτριοι και τοπικά στο Νοτιοανατολικό Αιγαίο ισχυροί 6 μποφόρ και στο Ιόνιο βορειοδυτικοί ασθενείς έως μέτριοι.

Τη Δευτέρα του Πάσχα αναμένεται μικρή άνοδος της θερμοκρασίας ενώ οι άνεμοι θα πνέουν 4-6 μποφόρ.

newsroom naftemporiki.gr με πληροφορίες από ΑΜΠΕ