Skip to main content

Υπόθεση Novartis: Μετά το Πάσχα καλούνται για εξηγήσεις πέντε μη πολιτικά πρόσωπα

Προσθέστε την «Ν» ως προτιμώμενη πηγή στο Google

Μετά το Πάσχα θα δώσουν εξηγήσεις τα πέντε μη πολιτικά πρόσωπα που φέρονται να εμπλέκονται στην υπόθεση της Novartis. 

Πρόκειται για μέλη Επιτροπών τιμολόγησης φαρμάκων που καλούνται σε ανωμοτί κατάθεση για το αδίκημα της απιστίας αλλά και τους υπευθύνους της διαφημιστικής για ξέπλυμα μαύρου χρήματός καθώς η εταιρeία φέρεται να έπαιζε το ρόλο του «πλυντηρίου» στη διαδρομή του χρήματος από τα μαύρα ταμεία της Novartis. 

Σύμφωνα με τα στοιχεία της Εισαγγελίας, η επίμαχη εταιρία προχωρούσε σε αναλήψεις μετρητών χρηματικών ποσών προερχόμενων από τη Novartis, τα οποία είναι άγνωστο πού διατέθηκαν. Τα ποσά αυτά για το διάστημα 2006-2013 ξεπερνούν το 1 εκατομμύριο, ενώ το διάστημα 2012-2013 ήταν περίπου 280.000 ευρώ

Την ίδια ώρα πληροφορίες αναφέρουν ότι ο χρόνος μετρά αντίστροφα σχετικά με την τύχη των δικογραφιών που παραμένουν ανοικτές και αφορούν στα πέντε πολιτικά πρόσωπα. Μάλιστα, οι ίδιες πληροφορίες κάνουν λόγο για εξελίξεις μέσα στις επόμενες 15 ημέρες οπότε και αναμένεται κάποιες δικογραφίες να πάρουν το δρόμο για το αρχείο. 

naftemporiki.gr 

Προτιμώμενη πηγή στην Google

Για να εμφανίζονται περισσότερα άρθρα της Ναυτεμπορικής στις αναζητήσεις σας εύκολα και γρήγορα, πρέπει να προσθέσετε το site στις προτιμώμενες πηγές σας. Μπορείτε να το κάνετε πηγαίνοντας εδώ.