Skip to main content

Αιχμές Μαξίμου για την έλλειψη αντίδρασης του ΔΝΤ

Με αιχμηρό τρόπο σχολιάζει το Μαξίμου την έλλειψη αντίδρασης εκ μέρους του Διεθνούς Νομισματικού Ταμείου στις σημερινές αποκαλύψεις των WikiLeaks.

Ανώτεροι κυβερνητικοί αξιωματούχοι επισημαίνουν ότι μέχρι στιγμής, το ΔΝΤ δεν αξιοποιεί την ευκαιρία να διαψεύσει ότι η στρατηγική του είναι η πρόκληση συνθηκών πιστωτικής ασφυξίας στην Ελλάδα, λίγο πριν το κρίσιμο για την Ευρώπη Βρετανικό δημοψήφισμα.

Νωρίτερα, για επικίνδυνους σχεδιασμούς στελεχών του ΔΝΤ περί πρόκλησης πιστωτικού γεγονότος στην Ελλάδα και γενικής πολιτικής αποσταθεροποίησης στην Ευρώπη, έκαναν λόγο έρετες πηγές του Μεγάρου Μαξίμου.

Από την αποκάλυψη των διαλόγων των στελεχών του ΔΝΤ, «τα πιο κρίσιμα και επικίνδυνα σημεία», σύμφωνα με τις ίδιες πηγές, αναφέρονται «στην πρόκληση πιστωτικού γεγονότος με σκοπό να βρεθεί η χώρα σε οριακό σημείο ώστε να υποκύψει στις ακραίες θέσεις» του ΔΝΤ.

«Χαρακτηρίζουν το πιστωτικό γεγονός με κυνικό τρόπο ως το μοναδικό κίνητρο για συμφωνία και μιλούν ευθέως για χρεοκοπία της χώρας, συσχετίζουν την υπόθεση της Ελλάδας με το δημοψήφισμα για την παραμονή του Ηνωμένου Βασιλείου στην Ευρωπαϊκή Ένωση, ρισκάροντας συνολική πολιτική αποσταθεροποίηση στην Ευρώπη, διατυπώνουν την πρόθεση τους να απειλήσουν ακόμη και την Γερμανίδα καγκελάριο κ. Μέρκελ, με σκοπό να την εξαναγκάσουν να προσχωρήσει στις θέσεις τους», κατέληξαν οι κύκλοι του Μαξίμου, παραθέτοντας αποσπάσματα των διαλόγων μεταξύ του κ. Τόμσεν και της κ. Βελκουλέσκου.