Skip to main content

Στις 13.00 το τετ α τετ Αλ. Τσίπρα – Βλ. Πούτιν

Συνάντηση με τον πρόεδρο της Ρωσίας Βλαντιμίρ Πούτιν, θα έχει σήμερα στις 13.00 ο πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας, ο οποίος βρίσκεται ήδη από χθες το βράδυ στη Μόσχα.

Μετά τη συνάντηση των δύο ανδρών θα ακολουθήσουν διευρυμένες συνομιλίες και γεύμα εργασίας και στη συνέχεια, στις 3:30 μ.μ., οι δύο ηγέτες θα δώσουν κοινή συνέντευξη Τύπου. Στις 6.30 μ.μ. ο κ. Τσίπρας θα έχει συνάντηση με Προέδρους Ομογενειακών Συλλόγων Ρωσίας.

Το σημερινό πρόγραμμα του Πρωθυπουργού στη ρωσική πρωτεύουσα άνοιξε με την κατάθεση στεφάνου το πρωί στο Μνημείο Αγνώστου Στρατιώτη στα τείχη του Κρεμλίνου. Εκτός από την αντιπροσωπεία της ελληνικής κυβέρνησης και την πρέσβειρα της Ελλάδας στην Μόσχα, τον κ. Τσίπρα συνόδευσαν και μέλη οικογενειών αντιστασιακών του Β΄ Παγκοσμίου Πολέμου.

Ο υποδιοικητής της στρατιωτικής φρουράς ευχαρίστησε τον Πρωθυπουργό που αφιέρωσε χρόνο για να τιμήσει τους νεκρούς του Β΄ Παγκοσμίου Πολέμου, ενώ από την πλευρά του ο κ. Τσίπρας σημείωσε πως τιμά τους πολίτες που έδωσαν τη ζωή τους στον κοινό αγώνα ενάντια στον ναζισμό και πως μ’ αυτό τον τρόπο τιμάει και τους Έλληνες πεσόντες.

 

Το πρωί της Πέμπτης ο Πρωθυπουργός θα μιλήσει στο Κρατικό Πανεπιστήμιο Διεθνών Σχέσεων της Μόσχας, σε διάλεξη με θέμα «Ελληνο-ρωσικές σχέσεις και η Ευρώπη. Προκλήσεις και προοπτικές», ενώ το μεσημέρι θα έχει συνάντηση με τον πρόεδρο της Κρατικής Δούμας, Σεργκέι Ναρίσκιν. 

Αργότερα, στις 3:00 μ.μ. την Πέμπτη, ο κ. Τσίπρας θα συναντηθεί με τον πρωθυπουργό της Ρωσίας Ντμίτρι Μεντβέντεφ και στις 4:30 μ.μ., θα έχει συνάντηση με τον Πατριάρχη Μόσχας και Πάσης Ρωσίας Κύριλλο.