Skip to main content

ΚΙΝΑΛ: Στηρίζουμε Αν. Λοβέρδο – Θα ψηφίσουμε την άρση ασυλίας

Σκληρή επίθεση κατά της κυβέρνησης, κατηγορώντας την ότι υποκρύπτονται πολιτικές και μικροκομματικές σκοπιμότητες πίσω από την αίτηση άρσης ασυλίας του βουλευτή της Ανδρέα Λοβέρδο, εξαπέλυσε το ΚΙΝΑΛ, μετά το διαβιβαστικό της Εισαγγελίας Διαφθοράς για την υπόθεση Novartis στη Βουλή. Το Κίνημα Αλλαγής αναφέρει ότι μετά την αποτυχία του πρωθυπουργού να συμμαχήσει μαζί του, επιτίθεται στα στελέχη του με μια «χρεοκοπημένη πια σκευωρία» και γνωστοποιεί ότι θα ψηφίσει υπέρ της άρσης ασυλίας του στελέχους της διότι «δεν έχουμε τίποτα να κρύψουμε και τίποτα να φοβηθούμε».

Σε ενημερωτικό σημείωμά του το ΚΙΝΑΛ αναφέρει ότι αφού «οι “γέφυρες” κατέρρευσαν, η σκευωρία επανέρχεται ως φάρσα και η προσπάθεια του κ. Τσίπρα να ρίξει στάχτη στα μάτια των πολιτών, με τις δήθεν “γέφυρες” και τα αζήτητα των κομμάτων, απέτυχε οικτρά», «τώρα μέσα στην απελπισία και στην απόγνωσή του, θυμήθηκε πάλι την Novartis. Μία ακόμα υπόθεση που χρησιμοποιεί μόνο για τις μικροκομματικές του επιδιώξεις και για την εξόντωση των πολιτικών του αντιπάλων».

Επιτιθέμενο στο κ. Τσίπρα αναφέρει πως ο ίδιος «και οι συν αυτώ, στη χρεοκοπημένη πια σκευωρία, για να επιτεθεί στο Κίνημα Αλλαγής και στα στελέχη του». «Επιχειρούν να ρίξουν λάσπη με ανυπόστατες κατηγορίες, με υποθέσεις του τύπου “μπορεί”, ”άκουσα”, ”μου είπαν”, από κουκουλοφόρους και μη μάρτυρες, αλλά χωρίς κανένα στοιχείο», υπογραμμίζει και θωρεί ότι «μοναδικός στόχος να συνεχισθεί αυτή η συζήτηση ως τις εκλογές, γι αυτό οι ενέργειές τους γίνονται σε δόσεις, με την προσδοκία να φθείρουν τον ουσιαστικό τους αντίπαλο, το Κίνημα Αλλαγής».

«Μεθόδευση που καθοδηγήθηκε από τον ίδιο τον κ. Τσίπρα, με εκτελεστικό βραχίονα τον εκφραστή της Καραμανλικής συνιστώσας του, τον κ. Παπαγγελόπουλο και τους θύλακες του», συμπληρώνει και προσθέτει ότι «δεν θα τους περάσει. Η σκευωρία θα εκπέσει απόλυτα και οι εμπνευστές και οι καθοδηγητές της θα λογοδοτήσουν».

Επίσης, τονίζει ότι σκάνδαλο Novartis και φαρμάκων υπάρχει και είναι την περίοδο ΝΔ με ΠΑΣΟΚ  μειώθηκε η φαρμακευτική δαπάνη κατέβηκε στα 2,8 δις ευρώ, ενώ ο Σύριζα καταψήφιζε στην Βουλή όλα τα μέτρα, κάθε εξυγιαντική προσπάθεια, όπως δεν έκανε μετά το 2015 και καμία περαιτέρω προσπάθεια μείωσης.

«Ο Σύριζα απέφυγε επιμελώς να ερευνήσει το πραγματικό σκάνδαλο με την εκτίναξη των τιμών των φαρμάκων. Αρνήθηκε επίσης να διερευνήσει την ευθύνη των Υπουργών του, που το 2015 “ξέχασαν”, να εκδώσουν δελτίο τιμών φαρμάκων-ως όφειλαν- παίζοντας το παιχνίδι των κερδοσκόπων. Εξ άλλου πρόσφατη είναι η τροπολογία στην Βουλή με την οποία ευνοήθηκαν ιδιαίτερα τα συμφέροντα των πολυεθνικών του φαρμάκου», υπογραμμίζει.

Τέλος, σημειώνει ότι «οι μεθοδεύσεις και οι ραδιουργίες της Κυβέρνησης για μια ακόμη φορά θα αποτύχουν. Ήδη εξ άλλου η μια μετά την άλλη οι κατηγορίες για πολιτικά πρόσωπα πάνε στο αρχείο» και επισημαίνει πως «σήμερα στην Βουλή ο Α. Λοβέρδος έδωσε αποστομωτικές απαντήσεις για τους χειρισμούς του για τις τιμές ορισμένων φαρμάκων. Απέδειξε ότι υπηρετούσε με τον καλύτερο τρόπο τα συμφέροντα του δημοσίου, ενεργώντας με βάση τις προβλεπόμενες θεσμικές διαδικασίες και τις εισηγήσεις των αρμόδιων επιτροπών».

«Αποκάλυψε ότι δεν είχε καμία σχέση με την ηγεσία της Novartis, και φυσικά ότι ο ενδελεχής έλεγχος που υπέστη από τις αρμόδιες αρχές για τα περιουσιακά του στοιχεία, τον δικαίωσε απόλυτα», προσθέτει και καταλήγει με την υπενθύμιση ότι επί υπουργίας του Α. Λοβέρδου έγιναν οι μεγαλύτερες μεταρρυθμίσεις στον χώρο της Υγείας, και διασώθηκαν δισεκατομμύρια από την διαφθορά και την σπατάλη.