Skip to main content

ΚΙΔΗΣΟ: Η κρίση αξιοπιστίας οδήγησε στα μνημόνια

Την εκτίμηση ότι η κρίση αξιοπιστίας έφερε τα μνημόνια «και όχι τα μνημόνια την κρίση» εκφράζει το ΚΙΝΗΜΑ Δημοκρατών Σοσιαλιστών τονίζοντας ότι η κρίση διακυβέρνησης, ο δημοσιονομικός εκτροχιασμός, η απάτη της Ν.Δ. για το πραγματικό έλλειμμα και η έλλειψη διαφάνειας έπληξαν την αξιοπιστία της Ελλάδας.

Μάλιστα, όπως επισημαίνεται σε ανακοίνωση του ΚΙΔΗΣΟ «με τους όρους που ψηφίστηκε η εξεταστική επιτροπή από την κυβερνητική πλειοψηφία φαίνεται ξεκάθαρα η πρόθεσή τους να κρύψουν αλήθειες και να συγκαλύψουν δικές τους άστοχες επιλογές».

«Επιχειρούν να κρύψουν την αλήθεια για να συνεχίσουν τον μύθο ότι τα μνημόνια έφεραν την κρίση» αναφέρεται.

Για το λόγο αυτό κατηγορούν την κυβερνητική πλειοψηφία ότι παρέχει πολιτική ασυλία στους πραγματικούς υπεύθυνους, συγκαλύπτει τις παθογένειες του πολιτικού – οικονομικού πελατειακού συστήματος και πρροστατεύει τα κατεστημένα συμφέροντα που παρασιτούνσε βάρος του λαού.

«Έτσι όμως, όχι μόνο συγκαλύπτονται οι ευθύνες της κυβέρνησης του κ. Καραμανλή, αλλά χάνεται και η ευκαιρία να αναδειχθούν οι δομικές αδυναμίες της Δημοκρατίας μας και να αντιμετωπιστούν σθεναρά τα κατεστημένα συμφέροντα πουσυνεχίζουν να παρασιτούν σε βάρος της ελληνικής οικονομίας, του λαού» σχολιάζουν.

Επίσης, προαναγγέλλει πρωτοβουλία ώστε οι Έλληνες πολίτες να μάθουν ποια ήταν τα πραγματικά αίτια της κρίσης. «Αυτά που οδήγησαν τηχώρα σε αναγκαστικό δανεισμό – αλλά και παραμένεισε αυτόν, την ώρα που άλλες χώρες, όπως η Ιρλανδία και η Πορτογαλία, που επίσης είχαν υπαχθείσε αναγκαστικό δανεισμό, σήμερα δανείζονται φθηνά από τις αγορές και αναπληρώνουντις απώλειες σε Εθνικό Εισόδημα και σε θέσεις εργασίας».

Τέλος, κατηγορεί την κυβέρνηση για πολτικές σκοπιμότητες που «ουδεμία σχέση έχουνμε τα πραγματικά διακυβεύματα που έχουμε μπροστά μας».