Skip to main content

ΔΗΜΑΡ: Οι Μεταρρυθμιστές του Σπ. Λυκούδη κρίνουν εξ ιδίων τα αλλότρια

Απάντηση στις επικρίσεις των «Μεταρρυθμιστών της Αριστεράς» δίνει η ΔΗΜΑΡ, με αφορμή τα «πυρά» του επικεφαλής τους, Σπύρου Λυκούδη, κατά του προέδρου της, Θανάση Θεοχαρόπουλου.

Όπως σημειώνει, «με έκπληξη διαβάσαμε μία ανακοίνωση των Μεταρρυθμιστών της Αριστεράς, της οποίας ο συντάκτης μάλλον τελεί υπό καθεστώς σύγχυσης. Ο Σπύρος Λυκούδης, με μια πορεία από τον Συνασπισμό, τον ΣΥΡΙΖΑ, τη ΔΗΜΑΡ, το ΠΟΤΑΜΙ και το ΚΙΝΑΛ και νυν ανεξάρτητος βουλευτής, κατηγορεί ξαφνικά τη ΔΗΜΑΡ. Κρίνοντας εξ ιδίων τα αλλότρια, αναφέρεται σε ατομικές προσχωρήσεις, σε αντίθεση με τη ΔΗΜΑΡ, που συνεργάστηκε με τη Δημοκρατική Συμπαράταξη το 2015 και, όταν το εγχείρημα απέτυχε, αποφάσισε να συνεργαστεί με την Προοδευτική Συμμαχία σε προγραμματική βάση και με όρους αυτονομίας, μένοντας σταθερά στον χώρο της αριστεράς και της κεντροαριστεράς».

Η ΔΗΜΑΡ υπενθυμίζει ότι τον Φεβρουάριο, «όταν στην πρώτη δημόσια συνάντηση της Νέας Αρχής τονίσαμε ότι ο στόχος πρέπει να είναι η κάθοδος της Νέας Αρχής στις ευρωεκλογές, η δημόσια τοποθέτηση του Σπύρου Λυκούδη ήταν να κατέβει όχι μόνο στις ευρωεκλογές, αλλά και στις εθνικές εκλογές. Στην τελευταία συνεδρίαση, όμως, της Νέας Αρχής, τον Μάρτιο, οι Μεταρρυθμιστές της Αριστεράς μάς ενημέρωσαν επίσημα ότι δεν είναι τελικά στις προθέσεις τους η κάθοδος με τη Νέα Αρχή στις ευρωεκλογές, σε αντίθεση με όσα έλεγαν και συζητούσαμε το προηγούμενο χρονικό διάστημα. Ταυτοχρόνως, τους ενημερώσαμε και εμείς ότι η ΔΗΜΑΡ είναι πολιτικό κόμμα, δεν είναι λέσχη φίλων και θα συμμετέχει στις επικείμενες εκλογικές αναμετρήσεις».

Η ΔΗΜΑΡ δηλώνει πως στόχος της είναι μια μεγάλη προοδευτική συμπαράταξη με κοινωνικά αριστερά χαρακτηριστικά. Όπως αναφέρει, «με σεχταριστικές λογικές περιχαράκωσης δεν μπορεί να χτισθεί μία ισχυρή προοδευτική παράταξη. Θα συμφωνήσουμε, όμως, ότι ο καθένας αναλαμβάνει την ευθύνη των πολιτικών επιλογών του και θα κριθεί από τους πολίτες».