Skip to main content

Νεκροί τρεις αστυνομικοί σε επίθεση στην Κολομβία

Τρεις αστυνομικοί σκοτώθηκαν και ένας τραυματίσθηκε σε επίθεση που σημειώθηκε κοντά στην πόλη Κούκουτα της Κολομβίας, στα σύνορα με τη Βενεζουέλα.

Σύμφωνα με την αστυνομία, ένας εκρηκτικός μηχανισμός εξερράγη σε αυτή την αγροτική περιοχή της βορειοανατολικής Κολομβίας, ενώ διέρχονταν οι αστυνομικοί.

«Με λύπη σας ενημερώνουμε πως τρεις αστυνομικοί σκοτώθηκαν σε μια τρομοκρατική ενέργεια και ένας άλλος τραυματίσθηκε (…) η κατάσταση της υγείας του είναι σταθερή», αναφέρεται στην ανακοίνωση της αστυνομίας.

Στην ανακοίνωση δεν αναφέρεται ποιοί ήταν οι δράστες της επίθεσης. Ωστόσο, στην περιοχή αυτή δραστηριοποιούνται ο Εθνικός Απελευθερωτικός Στρατός (ELN), η δεύτερη μεγαλύτερη ανταρτική οργάνωση της Κολομβίας, καθώς και συμμορίες που συνδέονται με το λαθρεμπόριο ναρκωτικών.

Ο ELN, ο οποίος αριθμεί 2.500 μαχητές, σύμφωνα με τα επίσημα στοιχεία, διεξάγει διερευνητικές συνομιλίες με την κυβέρνηση για να ξεκινήσει μια ειρηνευτική διαδικασία. Από τον Νοέμβριο του 2012 μια τέτοια διαδικασία έχει αρχίσει με τη μεγαλύτερη κολομβιανή ανταρτική οργάνωση, τις Επαναστατικές Ένοπλες Δυνάμεις της Κολομβίας (FARC).

Ωστόσο, οι προκαταρκτικές συνομιλίες με τον ELN δεν έχουν οδηγήσει σε συγκεκριμένα αποτελέσματα και οι αντάρτες έχουν αυξήσει τη συχνότητα των επιχειρήσεών τους, σύμφωνα με τις αρχές.