Skip to main content

Θ. Θεοχαρόπουλος: Συμπόρευση με ΣΥΡΙΖΑ με όρους πολιτικής αυτονομίας

«ΣΥΡΙΖΑ και ΔΗΜΑΡ αποφασίσαμε να συμπορευτούμε σε προγραμματική βάση με όρους πολιτικής και οργανωτικής αυτονομίας» δήλωσε ο πρόεδρος της ΔΗΜΑΡ Θ. Θεοχαρόπουλος μετά τη συνάντηση που είχε με τον πρωθυπουργό, Αλέξη Τσίπρα.

Όπως είπε ο κ. Θεοχαρόπουλος η προγραμματική διακήρυξη αποτελεί τη βάση της συμφωνίας μεταξύ ΔΗΜΑΡ – ΣΥΡΙΖΑ.
«Κοιτάμε μπροστά, με όρους μέλλοντος και όχι παρελθόντος. Μας ενώνει η ανάγκη κοινών απαντήσεων στις νέες προκλήσεις για την Ελλάδα και την Ευρώπη, παραμερίζοντας υπαρκτές διαφορές μας» επισήμανε, προσθέτοντας πως κοινός στόχος είναι «μια ισχυρή προοδευτική συμμαχία για να ηττηθεί ο εθνικολαϊκισμός και οι συντηρητικές δυνάμεις σε Ευρώπη και Ελλάδα».

Στη συνάντηση με τον Αλέξη Τσίπρα, συμμετείχαν και ο γραμματέας της Κ.Ε. του ΣΥΡΙΖΑ, Πάνος Σκουρλέτης, η εκπρόσωπος Τύπου του κόμματος, Ράνια Σβίγκου, και ο υπουργός Επικρατείας, Αλέκος Φλαμπουράρης. Tον κ. Θεοχαρόπουλο συνόδευσε αντιπροσωπεία της ΔΗΜΑΡ αποτελούμενη από τους Δημήτρη Χατζησωκράτη, Δημήτρη Χαλαζωνίτη, Στέργιο Καλπάκη, Χριστίνα Παπαδοπούλου, Ευγενία (Τζένη) Αρσένη, Γιάννη Αργυρό, Γιώργο Παπαβασιλόπουλο. 

Η συνάντηση πραγματοποιήθηκε μετά την απόφαση που είχε λάβει νωρίτερα το μεσημέρι η Κεντρική Επιτροπή της ΔΗΜΑΡ να ενώσει τις δυνάμεις της με τον ΣΥΡΙΖΑ και τις κινήσεις που συμμετέχουν στην Προοδευτική Συμμαχία.