Skip to main content

Καιρός: Χιόνια στα ορεινά, σχεδόν… καλοκαίρι στα νότια

Σε εξέλιξη βρίσκεται από το πρωί του Σαββάτου το νέο κύμα κακοκαιρίας, το οποίο επηρεάζει το μεγαλύτερο τμήμα της Ελλάδας, με ισχυρές βροχές και καταιγίδες, θυελλώδεις ανέμους, αλλά και υψηλές θερμοκρασίες και αυξημένες συγκεντρώσεις σκόνης στα νότια τμήματα.

Σύμφωνα με τα διαθέσιμα προγνωστικά στοιχεία του Εθνικού Αστεροσκοπείου Αθηνών και του «meteo», οι ισχυρές βροχές θα έχουν ως αποτέλεσμα μεγάλα ύψη βροχής στα κεντρικά και βόρεια, όπου θα ξεπεράσουν τα 50 χιλιοστά (mm), ενώ δεν αποκλείεται να υπερβούν ακόμη και τα 100 χιλιοστά (mm).

Ο καιρός το Σάββατο

Για σήμερα, Σάββατο, προβλέπονται βροχές και τοπικές καταιγίδες στο μεγαλύτερο τμήμα της χώρας, όπου από το μεσημέρι στα κεντρικά θα ενταθούν. 

Τα φαινόμενα αναμένεται να είναι ισχυρά στην Κεντρική και Ανατολική Στερεά, τη Βορειοανατολική Πελοπόννησο, την Ανατολική Θεσσαλία και την Εύβοια.

Χιονοπτώσεις θα σημειωθούν στα βόρεια ορεινά, αλλά στα κεντρικά ορεινά. 

Ο καιρός την Κυριακή

Την Κυριακή, βροχές και τοπικές καταιγίδες θα σημειωθούν στο μεγαλύτερο τμήμα της χώρας, με τοπικά έντονα φαινόμενα στα κεντρικά τμήματα.

Βαθμιαία θα υπάρξει σταδιακή υποχώρηση της κακοκαιρίας.

Βροχές στην Αττική

Στην Αττική, για το Σάββατο, προβλέπονται τοπικές βροχές, ενώ μετά το μεσημέρι θα εκδηλωθούν καταιγίδες. Τα φαινόμενα προς το βράδυ θα είναι πρόσκαιρα ισχυρά, δίνοντας σημαντικά ύψη βροχής. 

Παράλληλα, η ατμοσφαιρική κυκλοφορία θα ευνοήσει την κίνηση θερμών αέριων μαζών από την Αφρική, με αποτέλεσμα τη σημαντική άνοδο της θερμοκρασίας στα νότια τμήματα της χώρας (24-25 βαθμούς Κελσίου). 

Οι άνεμοι στο Αιγαίο θα πνέουν θυελλώδεις, έως 8 – 9 μποφόρ, από βορειοανατολικές διευθύνσεις στα βόρεια και νοτιοανατολικές διευθύνσεις στα υπόλοιπα θαλάσσια τμήματα.

Σύμφωνα με τα προγνωστικά στοιχεία, οι βροχές θα συνεχιστούν μέχρι την Τρίτη, αλλά με μικρότερη ένταση και κυρίως στα κεντρικά και νότια τμήματα.

naftemporiki.gr