Skip to main content

Έλληνες στρατιωτικοί: Για 36η ημέρα στις φυλακές Αδριανούπολης

Για 36η μέρα κρατούνται οι δύο Έλληνες στρατωτικοί σε φυλακές υψίστης ασφαλείας της Αδριανούπολης, παρά τις προσπάθειες και τις διαβεβαιώσεις των αρμόδιων αρχών πως γίνεται ό,τι είναι δυνατόν για την επιστροφή τους. Σήμερα τους δύο στρατιωτικούς επισκέφθηκαν, για πέμπτη φορά, οι γονείς τους, με τους οποίους είχαν τηλεφωνική επικοινωνία ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας και ο ανπαληρωτής υπουργός Άμυνας, Φώτης Κουβέλης. 

Υπενθυμίζεται ότι η τουρκική Δικαιοσύνη έχει απορρίψει τις έως τώρα αιτήσεις αποφυλάκισης και τις ενστάσεις, που έχουν καταθέσει οι Έλληνες συνήγοροί τους, ενώ σε μία ένδειξη των προθέσεων των Τούρκων να παρατείνουν την αγωνία, δεν έχει οριστεί ακόμη δικάσιμος, ούτε έχει οριστικοποιηθεί το κατηγορητήριο. 

Σύμφωνα με πληροφορίες, που μετέδωσε η δημόσια τηλεόραση, αυτή τη φορά επετράπη στους γονείς να δουν τα παιδιά τους χωρίς να παρεμβάλλεται το γυάλινο διαχωριστικό.

Ο Προκόπης Παυλόπουλος, στην επικοινωνία του με τον Νίκο Μητρετώδη, πατέρα του στρατιωτικού Άγγελου Μητρετώδη, τόνισε, όπως ανέφεραν πηγές της προεδρίας, πως η γενναιότητά τους και το ήθος των δύο αξιωματικών αποδεικνύουν την τεράστια υπεροχή της Ελλάδας σε επίπεδο Ιστορίας, Πολιτισμού και Δημοκρατίας.

Ο Φώτης Κουβέλης από την πλευρά του διαβεβαίωσε για ακόμη μία φορά  ότι η κυβέρνηση θα εξαντλήσει όλα τα περιθώρια για την αποφυλάκισή τους. 

Παρέμβαση για τους δύο Έλληνες στρατιωτικούς έκανε με σύντομη δήλωσή του και ο πρωθυπουργός, Αλέξης Τσίπρας. «Άγγελε και Δημήτρη όλοι οι Έλληνες απαιτούμε το τέλος του Γολγοθά σας» τόνισε. 

Κουράγιο και δύναμη στους δύο Έλληνες στρατιωτικούς και τις οικογένειές τους ευχήθηκε ο τομεάρχης Άμυνας της ΝΔ, Βασίλης Κικίλιας με ανάρτησή του στο Τwitter. 

naftemporiki.gr