Skip to main content

Μ. Γκάγκα: Αν δε δουλεύει καλά η Επιτροπή ή τη διορθώνεις ή παραιτείσαι

«Αν η Επιτροπή δε δουλεύει καλά, πριν βγει κάποιος να το πει στον κόσμο, πρέπει να το διορθώσει μέσα στην Επιτροπή. Αν κάτι δεν είναι καλό ή το διορθώνεις ή παραιτείσαι», σχολίασε σήμερα η διευθύντρια της 7ης πνευμονολογικής κλινικής του νοσοκομείου Σωτηρία, Μίνα Γκάγκα.

Η δήλωσε αυτή έρχεται έπειτα από την κριτική της Αναστασίας Κοτανίδου χθες στον τρόπο λειτουργίας της Επιτροπής.  Η διευθύντρια ΜΕΘ του Νοσοκομείου «Ευαγγελισμός» και καθηγήτρια Ιατρικής  Αναστασία Κοτανίδου δήλωσε χθες πως «η επιτροπή έχει χάσει εδώ και καιρό τον βηματισμό της». Μάλιστα την ίδια άποψη συμμερίστηκε και η πρόεδρος των Νοσοκομειακών Γιατρών, Ματίνα Παγώνη, υποστηρίζοντας πως «η  κ. Κοτανίδου είπε αυτό που βλέπουν όλοι»

Μιλώντας στον ΣΚΑΪ η κ. Γκάγκα ανέφερε ότι ναι μεν συμφωνεί με την κ. Κοτανίδου ότι δεν πρέπει να βγαίνει ο καθένας και να λέει την άποψή του, ωστόσο «αν η Επιτροπή δε δουλεύει καλά, πριν βγει κάποιος να το πει στον κόσμο, πρέπει να το διορθώσει μέσα στην Επιτροπή. Αν κάτι δεν είναι καλό ή το διορθώνεις ή παραιτείσαι».  

Σχετικά την πίεση που δέχεται το σύστημα υγείας, η κ. Γκάγκα σημείωσε ότι η επόμενη εβδομάδα θα είναι σίγουρα πιεστική για τα νοσοκομεία, καθώς ήδη νοσηλεύονται πάνω από 4.000 ασθενείς με κορωνοϊό, το μεγαλύτερο μέρος των οποίων βρίσκεται στην Αττική. Ενδεικτικά, στο νοσοκομείο «Σωτηρία» η πληρότητα αγγίζει το 100% και σύμφωνα με την ίδια «κάθε κρεβάτι που αδειάζει, γεμίζει». 

Σχολιάζοντας τα περιστατικά θρομβώσεων που παρουσίασαν αρκετά άτομα που εμβολιάστηκαν με το εμβόλιο της AstraZeneca σε κάποιες χώρες, η κ. Γκάγκα ανέφερε ότι χθες εξέδωσε ανακοίνωση ο Ευρωπαϊκός Οργανισμός Φαρμάκων, στην οποία τόνιζε ότι υπάρχει γενικά ένα ποσοστό θρομβώσεων ή εμβολών, αλλά αυτό που παρατηρείται μετά το εμβόλιο δεν είναι μεγαλύτερο από ότι στον γενικό πληθυσμό.